TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Claes: “Moeten voluit voor top vijf gaan”

dhh17 02 18TempoOverijseZwarteLeeuw 0352

De zege tegen Zwarte Leeuw leverde dus eindelijk nog eens een 9 op 9 op en dat mag zelfs historisch genoemd worden. Het was immers al van 11 april 2015 geleden dat onze eerste ploeg daarin slaagde. Onze middenvelder Andries Claes ontpopte zich andermaal als uitblinker.

“Ik denk dat het één van onze zwaarste wedstrijden van het seizoen was. Het was totaal geen gemakkelijke wedstrijd met veel harde duels en weinig goed voetbal. We hebben nu wel al twee weken op rij getoond dat we zo een matchen ook winnend kunnen afsluiten en dat doet wel deugd en is zeer positief.”

“Mijn doelpunt? Ik sta net buiten de zestien en kap nog even naar binnen en haal dan uit met links. Ik zie dan dat de bal lekker binnengaat. Dat het ons ook nog de drie punten oplevert doet extra deugd. Want op het einde was het toch nog even bibberen met de bal op de onderkant van de lat. We hadden het al eerder moet afmaken en ik vreesde dat we het deksel op de neus zouden krijgen. Maar uiteindelijk is het toch goed afgelopen. Onze verdediging staat de laatste weken op punt en hebben opnieuw de nul kunnen houden. Ik mag wel zeggen dat we verdiend de zege hebben gepakt vandaag.”

“We hebben van in het begin van het seizoen gezegd dat we de top 6 ambiëren en nu dat we daar eindelijk bijna staan, moeten we daar vol voor gaan. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan, dus laten we proberen om daar ons plekje te vinden en er nog een mooi einde van het seizoen aan te breien”, zegt Claes, die ook volgend seizoen de kleuren van Overijse blijft verdedigen.