TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Spreutels bezorgt Tempo de zege

dhh27 01 18TempoOverijseKVKTienen 0588

Tempo Overijse pakte zaterdagavond pas in de slotminuten de volle buit tegen een sterk georganiseerd KVK Tienen. De bezoekende scouts hadden hun huiswerk perfect gemaakt.

Het werd niet de meest spraakmakende wedstrijd van de afgelopen kalenderdag. Daar hadden vooral het defensief steekspel en de mindere weersomstandigheden duidelijk schuld aan. Tienen probeerde het systeem van Overijse meteen te ontwrichten met enkele rake aanvallen. Grancea opende het salvo, maar zijn schot bracht doelman De Boodt niet in gevaar. Diezelfde De Boodt speelde zichzelf echter wel in de kijker toen hij een vrije trap van Diouck met een uitstekende redding onschadelijk maakte. Pajaziti had nadien de opener aan de voet, maar hij trapte de voorzet van Diouck over. Overijse liet de bal aan de tegenstander en moest het vooral hebben van de snelle rushes van Weynants. De beste uitgespeelde mogelijkheid was er eentje van Delorge. Een snelle voorzet vanop rechts werd echter nipt over gekopt door de ervaren thuisspeler.

Het scenario in de tweede helft verschilde weinig met het spelbeeld van de eerste 45 minuten. Tienen bleef de meest aanvallende ploeg en probeerde Overijse constant onder druk te zetten. De Boodt moest opnieuw uitpakken met een geweldige save om een vrije trap van Diouck af te houden. Ook een strak schuin schot van Cabumi verdiende meer, maar verdween voorlangs. Overijse bleef echter koel verder werken in de zoektocht naar dat ene allesbeslissende moment. Dat kwam er bijna dankzij Beckers, maar doelman Hannes stond op de juiste plek. Naarmate de finale dichterbij kwam, verscheen Overijse meer op de helft van de tegenstander en Tienen liep in de val. Een hoekschop in de slotminuten deed Tienen de das om. Spreutels stond perfect opgesteld en tikte de bal genadeloos tegen de netten. Daarmee werd de thuisreputatie van Tempo Overijse nog maar eens dik in de verf gezet. De thuisploeg kan opnieuw naar boven kijken. Voor Tienen begint het er benauwd uit te zien, want door puntenwinst van de concurrentie, zakt de suikerploeg naar de onderste regionen van de rangschikking.

Tempo Overijse: De Boodt, Taelemans, Vleminckx (79′ Dieter Vanderelst), Bjorn Vander Elst, Beckers (65′ Benazzi), Heyvaert, Delorge, Weynants (87′ Delogu), Hermans, Spreutels, Coquelle.
KVK Tienen: Hannes, Alexander Vos, Jens Vos, Diouck, Grancea, Keita (66′ Cabumi), Swerten, Willems, Marchoul, Joosten, Pajaziti (87′ Blockx).
Doelpunt: 83′ Spreutels (1-0)
Gele kaarten: Willems, Coquelle, Spreutels, Vleminckx, Weynants, Diouck, Pajaziti.
Rode kaarten: Grancea (2x geel)