TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Tempo ontvangt zwarte beest Wijgmaal

dhh9 12 17TurnhoutTempoOverijse 0014

Tempo Overijse krijgt vanavond met Wijgmaal meteen een moeilijke klant op bezoek in de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Wijgmaal wordt immers beschreven als hun zwarte beest en dat was de afgelopen jaren ook te zien aan de uitslagen.

“We krijgen inderdaad meteen een tegenstander die kan tellen”, zegt coach Kris Goris. “Vooral door de mensen van Wijgmaal wordt deze wedstrijd bestempeld als de match van het jaar. Ik ben er ook nog 6 jaar trainer geweest en ken nog veel mensen van de club. Het zal zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden, vooral ook omdat de voorbereiding op het tweede deel van het seizoen niet echt optimaal is verlopen.”

“Na de laatste wedstrijd voor de winterstop hebben we nog een weekje doorgetraind en tussen kerst en nieuwjaar was er dan wat rust. Op 2 januari hebben we de trainingen hervat. Een paar spelers waren echter ziek, zodat zij pas deze week zijn kunnen aansluiten. Ook de slechte weersomstandigheden en het trainingsveld dat er zeer zwaar bijligt heeft ons geen goed gedaan. Maar goed, de oefenwedstrijd van vorige week tegen OHL heeft ons wel wat bijgebracht. We hebben daar in de eerste helft heel veel achter de bal moeten hollen en dat bleek dan wel de beste training te zijn”, lacht Goris.

De komende weken zullen belangrijk worden voor Tempo Overijse met wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten. “De resultaten daarvan zullen voor ons het vervolg van het seizoen bepalen. Gaan we nog een rustig seizoen kunnen beleven of wordt het vechten tegen de degradatie”, vraagt Goris zich af.

“Vanavond wordt het in ieder geval al wat puzzelen in de verdediging en dan vooral op links. Michiels heeft last van een spierscheurtje in de lies, Hermans is ziek en Bergiers werd afgelopen week na darmklachten geopereerd aan de appendix. Veel opties voor die positie heb ik niet meer. Over het aanvallend compartiment heb ik dan weer niet te klagen. Daar zitten we momenteen in een luxepositie en is iedereen fit. Met de terugkeer van Benazzi hebben we een extra troef in handen. Ik ben aangenaam verrast over zijn inzet, motivatie en schitterende mentaliteit. We gaan er voor strijden en zullen ons niet zomaar gewonnen geven.”