TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Dieter Vanderelst : “Er had misschien wel meer ingezeten”

dhh18 11 17TempoOverijseDuffel 0154

Tempo Overijse moest zich afgelopen weekend tevreden stellen met een weinigzeggend 0-0 gelijkspel. Geen doelpunten betekent uiteraard ook een clean sheet voor de defensie. Opdracht uitgevoerd dus, al was er weinig reden tot feesten.

“Als je naar huis komt met een 0-0 op het bord, dan moet je geen feestje achteraf op de bus verwachten”, zegt een nuchtere Dieter Vanderelst. “Turnhout stond aangestipt als een taaie klant. Ze hebben een oerdegelijke thuisreputatie en beginnen steeds tegen 200 kilometer per uur aan hun wedstrijden voor eigen volk. Dat heeft ons trouwens tijdens de eerste helft parten gespeeld. Eerlijk gezegd komen we zelfs goed weg voor de rust. We hadden niet meteen een antwoord op hun spel, maar hadden het geluk wel aan onze kant. Na de pauze waren we zelf veel gevaarlijker met twee uitstekende kansen voor Kevin Spreutels. Bij de laatste poging wordt hij zelfs nog onderuitgehaald en mochten we zeker een elfmeter claimen. Uiteindelijk zijn we goed af met dat ene puntje, maar er had misschien zelfs nog wat meer in gezeten. Dat is nu eenmaal voetbal. De groep is alvast tevreden dat we deze stap hebben gezet. Op het einde van de rit telt elk puntje trouwens.”

Het zijn ondertussen drukke tijden voor Dieter Vanderelst. Sinds de komst van coach Goris staat hij vast in de basis. De verdediger zat lange tijd in de wachtkamer, maar krijgt nu blijkbaar het volste vertrouwen.

“Mijn overstap van Sterrebeek naar Overijse was inderdaad geen wandeling over een geplaveide weg. Dat had ik ook nooit verwacht. Ik moest me aanpassen aan een hogere reeks, snelheid van uitvoering en de manier van voetballen. De vorige trainer volgde mijn relaas op de voet, maar koos voor andere opties. Sinds coach Goris aan het roer staat, zijn de omstandigheden veranderd. Ook Marceau Bergiers krijgt nu volop zijn kans en momenteel loopt het vlot. Tijdens de jongste vier matchen hielden we driemaal de nul op het bord en kregen we maar één doelpunt binnen en dat was dan nog een strafschop. Voor een doelman en zijn verdediging zijn deze cijfers van goudwaarde.”

Volgende week wachten met de City Pirates opnieuw een zware verplaatsing. “Dat zijn goalgetters gezien hun recentste 5-5 tegen Zwarte Leeuw. Deur achteraan dicht en proberen te winnen is de boodschap”, lacht Dieter Vanderelst.