Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Tempo kan weer naar boven kijken

dhh2 12 17TempoOverijseHoogstraten 0947

Tempo Overijse heeft zaterdagavond opnieuw sterk uitgehaald in eigen huis. Het won na een spectaculaire eerste helft met 2-0 van Hoogstraten en komt hierdoor op een gedeelde zevende plaats in de algemene rangschikking terecht.

Beide teams hadden er zichtbaar veel zin in en trokken met open vizier ten strijde. Het was echter al heel snel duidelijk dat Overijse over een sterker geheel beschikte. Het zat er zelfs al in de eerste minuut bovenhands op. Een hoekschop belandde bij Andries Claes die meteen opnieuw voorzette. De aanstormende Dieter Vanderelst en Maurice Weynants kwamen enkele centimeters te kort om af te werken. In minuut 11 was het wel prijs. Kevin Spreutels zette een supersnelle aanval op waarbij Bjorn Vander Elst met veel gevoel voor timing voor doelman Brosens verscheen en keihard binnenvlamde. Een minuut later werd het bijna 2-0 na een voorzet van Bjorn Vander Elst. Weynants mikte van kortbij echter tegen de dwarsligger. De rebound werd door Claes met een omhaal over het doel gekeild.

dhh2 12 17TempoOverijseHoogstraten 0642Hoogstraten vocht voor wat het waard was en kwam ei zo na langszij. Cornelissen trapte zijn kans jammer genoeg tegen de paal. Er zat meer in voor de bezoekers, maar het zat hen ook niet mee. Steven Van De Vreede mocht ongehinderd aanleggen, maar ook die bal ketste tegen het doelhout.
Aan de overkant bleef het ondertussen kansen regenen. De mooiste stond op naam van Bjorn Vander Elst die in de kleine rechthoek de bal perfect controleerde. De publiekslieveling verslikte zich echter en knalde de bal onbegrijpelijk overhoeks over de kooi van Brosens. Diezelfde Vander Elst kopte ook nog een voorzet van Weynants nipt naast.

Na de pauze veranderde het scenario niet meteen. Overijse ging meteen in de aanval. Bij één van die stormlopen werd Weynants in de grote rechthoek foutief onderuitgehaald door Meyvis die rood kreeg. Spreutels miste de elfmeter niet en zette de 2-0 op het bord. Het bleek ook het signaal voor de thuisploeg om de voet van het gaspedaal te halen. Het liet Hoogstraten veelal achter de bal lopen, maar grote kansen en doelpunten bleven uit. Overijse speelde de match rustig uit en pakt dus opnieuw een thuiszege onder het bewind van coach Kris Goris.

Tempo Overijse : De Boodt, Bergiers (83′ Michiels), D. Vanderelst, Taelemans, Vleminckx, B. Vander Elst, Claes (78′ Beckers), Delorge, Weynants (65′ Boulatiour), Spreutels, Coquelle

Hoogstraten: Brosens, G Van Der Linden (45′ Meynendonckx), Hofstede, Meyvis, R. Van Der Linden, Cornelissen, Da Silva, Van De Vreede (71′ Fockaert), Swaeghers, Lambrechts, Meeuwis

Doelpunten: 11′ B. Vander Elst (1-0), 51′ Kevin Spreutels (2-0, strafschop)

Geel: B. Vander Elst, Beckers, Hofstede Meeuwis
Rood: Meyvis