TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Sterk Overijse legt Duffel over de knie

dhh18 11 17TempoOverijseDuffel 1999

Een ijzersterk Tempo Overijse heeft zaterdagavond zwaar uitgehaald tegen KFC Duffel. De bezoekers werden genadeloos met 3-0 van de mat geveegd. Maurice Weynants eiste de hoofdrol op met zijn twee treffers. Duffel kon alleen maar machteloos toekijken.

dhh18 11 17TempoOverijseDuffel 1113Tempo Overijse leefde al een hele week in een roes na de spectaculaire zege op Hades tijdens de vorige wedstrijd en had veel zin in een nieuw feestje. De gastheren gingen als een razende van start. Duffel probeerde aan te klampen, maar kreeg geen greep op de match. De beste kansen waren dan ook voor Overijse. Het begon met een kans voor Weynants die de bal van kortbij tegen de onderkant van de dwarslat vlamde. Even later stuurde Vleminckx een loeier naar doel, maar de bal schampte af tegen de billen van ploegmaat Delorge. Net voor het halfuur was het dan toch raak. Weynants verscheen voor Hofmans en liet de doelman geen schijn van een kans. Duffel kon in die eerste helft hier niets tegenover zetten. Coach Kris Goris gaf de voorkeur aan Marceau Bergiers en Dieter Vanderelst in de defensie en dat loonde. En als het al eens warmer werd, stond kapitein Kevin Taelemans altijd paraat. Alles draaide op volle toeren bij Overijse en dat was na de rust niet anders. Duffel moest lijdzaam blijven toekijken hoe de thuisspelers bressen sloegen in de verdediging. De 2-0 was daar een voorbeeld van. Duffel werd volledig uit verband gespeeld en de jonge nummer 10 Andries Claes kon knap binnenleggen. In het slotkwartier konden de bezoekers eindelijk een kans voorleggen die de naam waard was. Kambala haalde uit, maar het leer werd afgeblokt door Taelemans. Daal kopte de bal in de herneming meters weg van het doel van een werkloze Dries De Boodt.

dhh18 11 17TempoOverijseDuffel 1412Overijse bracht in de slotfase Kevin Spreutels in die zich meteen wilde bewijzen tegen zijn ex-club. Spreutels brak door via de rechterzijde en legde de bal perfect voor de aanstormende Weynants die er 3-0 van maakte. Knap millimeterwerk van Spreutels. Door deze ruime zege staat Overijse nu aan de leiding in de stand voor de tweede periodetitel. Alle donkere wolken zijn weggetrokken boven het Begijnhofstadion. Duffel van zijn kant heeft heel wat mentaal oplapwerk voor de boeg de komende dagen.

Tempo Overijse: De Boodt, Bergiers, D. Vanderelst, Taelemans, Vleminckx, B. Vander Elst (77′ Spreutels), Claes (82′ Boulatiour), Heyvaert, Delorge, Weynants, Coquelle
KFC Duffel: Hofmans, Verlinden, De Kegel, El Yazidi (46′ Rymenants), Daal, Moding (67′ Ito), Kambala, Vervoort, Van den Buijs, Benali (Van den Brande), Snoeys
Doelpunten: 24′ Weynants (1-0), 59′ Claes (2-0), 88′ Weynants (3-0)
Geel: Van den Bijs, Daal, Vervoort