TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Michiels: “Seizoen nog niet verloren”

dhh20 08 17TempoOverijseSpartaPetegem 0550

Tempo Overijse krijgt zondag het bezoek van Spouwen-Mopertingen dat ook nog in de race is voor het eerste periodeticket. Opnieuw geen makkelijke wedstrijd voor Overijse dat de rug wil rechten na de zware 4-1 nederlaag bij Thes Sport afgelopen weekend.

“Die nederlaag is al verteerd”, zegt verdediger Jeroen Michiels. “Ge kunt en moogt daar ook niet te lang blijven bij stil staan. We hebben ons één uur lang goed verdedigd tegen Thes, dat volgens mij wel alles in huis heeft om de titel te pakken in onze reeks. Vooral in de tweede helft hebben ze getoond dat ze terecht de favoriet zijn. Aan ons nu om het goede uit dat eerste uur door te trekken naar de volgende weken, want daarop kunnen we zeker verder bouwen. Het seizoen is na de eerste periode zeker nog niet voorbij. We hebben toch wel wat pech gehad en kregen af te rekenen met een paar gekwetsten. Voor hetzelfde geld hebben we 6 punten meer en staan we in de top 5. We trainen nu ook ongeveer 2 weken onder de nieuwe trainer. Het is een andere manier van werken, al is het nog te vroeg om te zeggen hoe dat verder zal verlopen. De trainer is iemand die zegt waarop het staat. Hij is altijd rechtuit en dat is wel iets dat we nodig hadden denk ik. Momenteel verloopt alles op dat vlak ook positief en is het nu aan ons om dat ook in punten om te zetten. Het is aan ons om die klik te maken en ervoor te zorgen dat we nog iets maken van het seizoen.”

Michiels vindt zondag zijn maatje Taelemans terug naast hem in de verdediging, die terugkomt na een weekje schorsing. “Vorige wedstrijd stond Dimitri Delorge naast mij en hij heeft dat heel goed gedaan. Het was ook niet de eerste keer dat Dimitri op die positie heeft gevoetbald. Nu komt Taelemans terug en schuift Dimitri terug een rij naar voor. Nu goed, we spelen voor eigen publiek en dan moeten we altijd dat iets meer geven om die 3 punten thuis te houden. Dat zijn we aan onze supporters verplicht”, besluit Michiels.