TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Delorge: “Kempens blok proberen te ontregelen”

 dhh2 09 17TempoOverijseCityPirates 0657

Tempo Overijse staat met twee thuiswedstrijden op rij in het vooruitzicht voor cruciale weken. De druivenjongens hebben er een niet al te goeie competitiestart opzitten en bengelen met een magere 6 op 18 achteraan in de rangschikking. Het bezoek van promovendus Vosselaar kondigt zich alvast niet makkelijk aan. De kempenaren deden het tot nog toe veel beter met amper één verliesbeurt en incasseerden nog maar 3 doelpunten. “We zullen er stevig moeten invliegen om dat blok ontregeld te krijgen”, voorspelt Dimitri Delorge.

“We kennen Vosselaar niet echt goed, maar als je zo een statistieken kan voorleggen dan betekent dat toch wel iets. We zullen af te rekenen krijgen met een stevig blok. Het is aan ons dan om dat met ons goed voetbal ontregeld te krijgen. Het is een stugge tegenstander dat ongetwijfeld ook nog in de positieve “flow” zit van de promotie. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn, want we moeten daar eerlijk in zijn: we zijn niet aan de competitie begonnen zoals we dat verwacht hadden. Winnen we onze twee eerste thuiswedstrijden, dan hadden we morgen een topmatch gespeeld. Dat is nu niet het geval. We zullen top moeten zijn en iedereen zal de volle 90 minuten zijn taken moeten uitvoeren zoals dat opgedragen is. We hadden een 6 op 6 vooropgesteld in de voorbije twee wedstrijden, maar dat is niet gelukt. Op Zwarte Leeuw zat een overwinning er nochtans in, maar die doelman speelde gewoon een wereldpartij. Zaak is nu om wel die twee overwinningen thuis te pakken. Dan staan we terug tussen de mensen en kunnen we met een ietwat gerust gemoed naar Thes trekken over drie weken.”
Overijse kan wel rekenen op een sterke thuisreputatie. Het is immers al van begin december vorig jaar geleden dat Tempo thuis nog eens verloor in de competitie. “Dat klopt en daar moeten we ook verder op bouwen. Iedereen snakt ernaar om nog eens de 3 punten te pakken. Het maakt niet uit met welke tactiek, we moeten morgen gewoon doen wat we moeten doen en dat is winnen. Het is ook goed dat een aantal spelers teruggekeerd zijn uit blessure. Dat houdt de groep scherp en dat hebben we wel nodig. Er wordt scherp getraind, er wordt nog gelachen op training en iedereen heeft er nog vertrouwen in”, besluit Delorge.