TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Weynants verlost Overijse

dhh30 09 17TempoOverijseSintLenaarts 0284

Tempo Overijse heeft nog eens de drie punten thuis kunnen houden na winst tegen promovendus Sint-Lenaarts. Maurice Weynants scoorde net voor de rust de enige treffer in een draak van een wedstrijd.

Het was al snel duidelijk dat de Kempenaars niet naar Overijse waren afgezakt om te verliezen. Elke bal werd achteraan de tribunes ingekeild en dat was nefast voor het spelpeil van de wedstrijd. Nochtans had het na één minuut al prijs kunnen zijn voor de bezoekers nadat verdediger Hermans zijn eigen doelman bijna verschalkte. Overijse eiste nadien de bal op en probeerde vooral om met de lange bal het spitsenduo Wanyberg-Spreutels te bereiken. De eerste kans kwam er echter pas na een kwartier. Spreutels vond Vander Elst, die slim aflegde voor Delorge. Het schot van de middenvelder ging echter centimeters over.

Aan de overkant dribbelde Linkers zich een weg door de thuisverdediging. Taelemans zag het gevaar en greep tijdig in. De daarop volgende hoekschop werd door Linkers net naast gekopt. Overijse drukte door, maar geraakte niet door de bezoekende muur. Verder dan een paar afstandschoten kwam de thuisploeg niet. Net voor de rust kon de Overijse dan toch juichen. Na een zoveelste hoekschop viel de bal met een gelukje voor de voeten van Weynants. De aanvaller twijfelde niet en knalde het leer van dichtbij hoog in doel.

Na de koffie het zelfde spelbeeld. Overijse hield de controle over de wedstrijd en een onmondig Sint-Lenaarts kon de thuisdoelman amper bedreigen. Een vrije trap van Daas werd in twee tijden onschadelijk gemaakt door Verleysen. Overijse ging op zoek naar de 2-0, maar kansen van Vander Elst en Wanyberg leverden niets op.
Na een uur spelen leek de wedstrijd te kantelen. De bezoekers gooiden extra aanvallers in de strijd en Overijse trok zich meer en meer terug op eigen helft. De bezoekende aanvallen werden echter vakkundig in de kiem gesmoord door Taelemans en co. Al was het voor Overijse bibberen tot de slotseconde, echte kansen kreeg Sint-Lenaarts niet meer. Het leverde de Druivenjongens voor het eerst dit seizoen de drie punten op. De de storm kan nu ook even gaan liggen in het Begijnhofstadion.

Tempo Overijse: Verleysen, Michiels, Taelemans, Vleminckx, Vander Elst (69′ Delogu), Wanyberg (78′ Bergiers), Heyvaert, Delorge, Weynants (87′ Verhaert), Hermans, Spreutels
Sint-Lenaarts: Vermeylen, Van de Brul, Verheyen, Van den Brandt (58′ Sambe), Vertommen, Wall, Daas, Wouters, Hofmans (66′ Van Trier), Gessner (70′ Geladi), Linkers
Doelpunt: 44′ Weynants (1-0)
Gele kaarten: Hermans, Delorge,Daas