TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Claes: “Wijgmaal is altijd moeilijk voor Tempo”

dhh2 09 17TempoOverijseCityPirates 0329

Tempo Overijse trekt zondag naar eeuwige rivaal Wijgmaal. In het verleden werden al heel wat pittige duels afgewerkt tussen de verre buren en dat zal zondag zeker niet anders zijn denkt ook Andries Claes.

“Spelen tegen Wijgmaal is en blijft voor Tempo een moeilijk gegeven. Het is echt een derby die steeds op het scherpst van de snee gespeeld wordt. Vorig seizoen waren we er niet goed en kregen we er een oplawaai om de oren. Met de mentaliteit die er nu in de ploeg heerst mag dit zeker niet meer gebeuren, al weet je natuurlijk nooit hoe een wedstrijd zal verlopen. Ik weet ook niet of Wijgmaal echt verzwakt of versterkt is tegenover vorig seizoen, maar ze hebben de laatste weken toch mooie uitslagen behaald. Ook de winst op de eerste speeldag zal hen wel een extra boost geven. Maar het is al vaak gezegd en geschreven de afgelopen weken: de ploeg heeft een betere mentaliteit en vechtlust dan vorig seizoen. Dat hebben we ook in de eerste wedstrijd tegen City Pirates laten zien. Alleeen hangt het nog van details af en moeten we nog iets meer maturiteit aan de dag leggen om een wedstrijd tot aan het fluitsignaal 100% geconcentreerd af te werken. Het zou ook niet goed zijn om zondag opnieuw punten te verliezen gezien ons zwaar programma de komende weken.”
Er was na de afgelopen weken wat kritiek te horen over de aanvalslinie van Overijse. De ploeg zou te veel kansen nodig hebben om tot een doelpunt te komen. “Ja dat klopt wel, maar dat dragen we eigenlijk al een tijdje mee. Dat is geen nieuw gegeven. Maar iedereen doet uiteraard zijn best. Het ontbreekt ons soms aan dat tikkeltje geluk opdat die bal goed zou vallen. Geluk dwing je natuurlijk ook een beetje af en dat zullen we dan ook moeten proberen te doen met goed voetbal en maturiteit.”

Claes werd twee seizoenen geleden in de eerste ploeg gedropt. Vorig jaar kende de ploeg een beetje een kwakkelseizoen en kon Adries zich ook niet echt tonen. Daar wil de jonge student aan het Sportkot van Leuven dit jaar verandering in brengen. “Het is absoluut mijn ambitie om dit seizoen door te groeien tot titularis in de ploeg. Daar zal ik ook alles voor doen. De studies vallen goed te combineren met het voetbal en daar wil ik dit seizoen ook de vruchten van plukken.”