TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Eerste ploeg neemt valse start

dhh2 09 17TempoOverijseCityPirates 0482

Tempo Overijse geraakte zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen nieuwkomer City Pirates Antwerpen. De thuisploeg was sterker dan de opponent, maar leed blijkbaar aan een irritante vorm van faalangst. Het leek wel dat Overijse niet durfde te winnen waardoor het te vaak en onnodig terugplooide. Er waren kansen genoeg, maar ook in het aanvallend compartiment bleken de toppers niet thuis te zijn!

Overijse begon nochtans zeer dominant tegen de Pirates die het openingskwartier meteen uit handen moesten geven. De eerste kans was dan ook zeer logisch voor Overijse. Weynants krolde de mogelijkheid echter over het doelhout. De bezoekers probeerden zich in de match te knokken, maar de kansjes bleven schaars. El Jattari kreeg de beste gelegenheid, maar hij trapte zijn kans slordig in de handen van doelman De Boodt.

Tempo Overijse bleef baas in eigen huis, maar de twijfel sloop vrij snel in de hoofden van de troepen. Er werden geen kansen gecreëerd, waardoor de City Pirates tot hun eigen verbazing zelf vrij spel kregen. Dat resulteerde in bescheiden doelgevaar via Nesen die overknalde en El Jattari die in extremis niet voorbij verdediger Taelemans geraakte. Overijse tekende dan toch nog in de slotminuut van die eerste helft voor de beste mogelijkheid toen een sterke Andries Claes de bal perfect in de loop van Weynants zwiepte, maar ook die kans verdween torenhoog in de buitenlucht.

Na de koffie werden de rollen sportief omgedraaid. De Pirates begonnen geconcentreerd aan de partij, terwijl de thuisploeg verder verdronk in een moeras van twijfels en faalangst. De bezoekers profiteerden van die malaise en lieten sterke staaltjes zien. El Jattari kende pech toen hij de buitenspelval ontglipte. Zijn bal kaatste tegen de buitenkant van de kruising. De Boodt zat er even later goed tussen bij een rake knal van Nesen. Net op het ogenblik dat niemand nog een cent wilde verwedden op het vege lijf van Overijse, ging de bal dan toch binnen aan de overkant. Spreutels bediende Weynants die hierdoor perfect door de defensieve lijnen kon sprinten. Hij knalde de bal hard naast en onder Stefan Roef binnen. Een minuut later was het ei zo na 2-0 toen Claes opnieuw een bal bij Weynants afleverde, maar ditmaal versplinterde de kans tegen de paal. Nog was het niet voorbij, want ook Spreutels zag zijn kans luttele minuten later onbegrijpelijk over de dwarslat verdwijnen.

Overijse trok naar het slotkwartier met een krasse voorsprong, maar vergat dan te voetballen. Het trok massaal maar knullig terug en opende hierdoor de deuren voor de tegenstander die hier dankbaar gebruik van maakte. Van Zandvoort knalde op de vuisten van De Boodt en El Jattari werd afgeblokt door Coquelle en Taelemans. De gelijkmaker kwam er toch, toen Van Zandvoort veel te gemakkelijk de rechthoek mocht binnendringen. Hij knalde ongehinderd de 1-1 binnen.

Tempo Overijse: De Boodt, Michiels, Taelemans, Vleminckx, Claes (75’ Delogu), Heyvaert (83’ Boulatiour), Delorge, Weynants, Hermans, Spreutels, Coquelle.

City Pirates Antwerpen: Roef, Nesen, Verboven, Sabati, Van Den Bogerd, El Jattari, Van Zandvoort, Kwik, Borges (72’ Borahsar), Seifferman, Dresen.

Doelpunten: 65’ Weynants (1-0), 88’ Van Zandvoort (1-1).

Geel: Claes, Hermans, Coquelle, El Jattari, Seifferman.

djmedia:106