TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Delorge: “We zullen er boenk moeten opzitten”

dhh20 08 17TempoOverijseSpartaPetegem 0246

De bekeruitschakeling is bij Tempo Overijse al verteerd. Er werd afgelopen week dan ook hard gewerkt om de opener tegen City Pirates voor te bereiden. “De knop was vrij snel omgedraaid in de spelersgroep”, zegt Dimitri Delorge.

“Veel woorden hebben we aan de bekeruitschakeling niet meer vuilgemaakt. We hadden het vooral aan onszelf te danken en weten dat die foutjes er nog uit moeten.”

“We zullen klaar moeten zijn zaterdagavond. City Pirates is een vrij onbekende ploeg, maar we weten dat het een sterk team heeft en de club heeft nog ambities. Ze zijn in de beker ook pas gesneuveld na een sterke wedstrijd tegen Heist. De verschillen zullen in onze reeks immers nog kleiner zijn dan vorig seizoen. Het zal dit jaar echt van details afhangen”, voorspelt Delorge.

“We hebben er geen slechte voorbereiding opzitten, maar slikten toch iets te veel tegendoelpunten. Dat was ook vorig seizoen ons probleem en dat moet er absoluut uit. Want zo een kwakkelseizoen willen we niet meer meemaken. We moeten nog volwassener voetballen en de foutjes verder van onze grote rechthoek maken. Het zal er “boenk” op moeten zitten zaterdag, want de maand september is niet van de poes. We zullen meteen weten waar we staan. We schrokken wel even toen de voorzitter zijn ambities uitsprak, maar het is aan ons om die proberen waar te maken”, lacht Delorge.

De afgelopen twee jaar werd Delorge als verdediger uitgespeeld, maar dit seizoen heeft hij zijn plaats op het middenveld teruggevonden. “Het was 2 jaar geleden wel wat verrassend dat ik als backup voor de backs diende in de ploeg. Uiteindelijk stond ik toen toch heel wat wedstrijden in de basis. Vorig jaar verving ik dan Roelands op de linksback, maar de coach liet mij vorig seizoen al verstaan dat ik terug naar het middenveld zou verhuizen. De positie 6 of 8 ligt mij het meest en dat was ook mijn ambitie toen ik voor Tempo koos. We hebben wel een aantal gelijkaardige type spelers op middenveld en dat is soms toch nog een beetje zoeken. Maar op een paar details na zijn we er klaar voor. Zaterdag zullen we er moeten staan om de eerste 3 punten thuis te houden.”