TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Taelemans: “Proberen om sneller te scoren”

dhh12 08 17TempoVlijtingen 0403

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om een geschikt tijdstip te vinden voor het bekertreffen tegen Petegem. Door de Druivenfeesten die dit weekend plaatsvinden in Overijse, is het stadion op zondagnamiddag onbereikbaar. De bezoekers zagen een wedstrijd op vrijdag- of zaterdagavond niet zitten en dus moest worden uitgeweken naar zondagavond.

“Beetje jammer toch voor de spelers en onze supporters”, zegt Kevin Taelemans. “Maar het is nu éénmaal zo en dan moeten we ons daar maar naar schikken.”

Dat winnen geen gemakkelijke opdracht zal worden, beseffen ze in Overijse maar al te goed. “Ik ben niet zo bekend met de ploeg, maar Petegem is vorig seizoen 2de geëindigd in hun reeks en de ploeg is practisch niet gewijzigd. Het is dan ook een stevige tegenstander. Ik denk niet dat we wat zullen wijzigen aan onze speelstijl. We zullen opnieuw vanuit onze organisatie moeten voetballen en proberen om toch iets sneller een doelpunt te maken dan de afgelopen weken. De nul houden zal ook zeer belangrijk zijn.”

“We staan op twee wedstrijden van de 16de finales, die recht geven op een duel met een eersteklasser. Het zou dan ook mooi zijn om zo ver mogelijk te geraken in de beker, ook al omdat we dan volgende week tegen Berchem Sport zouden kunnen uitkomen. Voetbal is echter geen geschreven wet en in deze bekercampagne kan het alle kanten uit. Zaterdagochtend zullen we nog een pittige training afwerken en den zullen we er zondagavond proberen alles aan te doen om oms te plaatsen. Daarna is er dan toch nog wat tijd om te feesten,” zegt Taelemans.

“We staan ook op twee weken voor de start van de competitie en die blijft uiteraard prioritair. Er waait ook een heel nieuwe sportieve wind door het Begijnhofstadion en dat is ook te zien op training. We zijn allemaal terug vanop nul begonnen en niemand is zeker van zijn plaats. Er is ook een andere mentaliteit en dat is positief. Iedereen toont enorme inzet en zal zich ook iedere week weer moeten bewijzen om zijn plaats in het elftal te verdienen.”