Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Eerste ploeg verliest derby in Hoeilaart

dhh26 07 17ERCHoeilaartTempoOverijse 444

Onze eerste ploeg heeft de traditionele oefenpot bij de buren van Hoeilaart met 3-2 verloren. En dat is sinds mensenheugenis niet meer gebeurd. Vooral het feit dat de Doenders konden uitlopen tot 3-0 doet de wenkbrauwen fronsen. Reden tot paniek is er na één oefenweek zeker niet, maar dat de ploeg een niet al te goede beurt maakte stemt toch tot nadenken.

dhh26 07 17ERCHoeilaartTempoOverijse 509Overijse begon de partij met Gilles Belin (K), Kevin Taelemans, Stefano Delogu, Tim Vleminckx, Jitse Hermans, Jonathan Coquelle, Anthony Benazzi, Brandon Wanyberg, Thijs Michiels, Nabil Boulatiour en Dimitri Delorge. Tempo eiste in de aanvangsminuten de bal op en drukte Hoeilaart op eigen helft. Tot doelgevaar kwam het echter niet en stilaan werkte de thuisploeg zich in de match. Het voerde de druk op de bal op en wonnen meer en meer duels. Bij de eerste kans was het ook meteen raak. Deneffe, die Tempo ruilde voor Hoeilaart, bediende Wouters, ook al ex-Tempo. De jonge spits twijfelde niet en haalde fraai uit. Belin was kansloos. Overijse probeerde opnieuw controle te krijgen over de partij, maar het inspelen was te slordig, de afwerking te overhaast. Verder dan een afstandsschot van Delogu kwamen onze jongens niet.

Zoals afgesproken werd aan de rust, op Kevin Taelemans na, de hele ploeg vervangen: Jens Verleysen, Kevin Spreutels, Lucas Verhaert, Jens Heyvaert, Jeroen Michiels,  Andries Claes, Bruno Willaert, Hope, Maurice Weynants en Dieter Vanderelst.

dhh26 07 17ERCHoeilaartTempoOverijse 1046Na de rust probeerde Overijse om via de combinatie ERC Hoeilaart onder druk te zetten. Ei zo na stonden de bordjes gelijk na een knappe actie van de bezoekers. Verhaert besloot echter nipt naast. Even later spatte een pegel van Claes uit elkaar op de dwarslat, de rebound werd door Weynants in de handen van een sterk keepende thuisdoelman Vandervoort gekopt.  Het doelpunt viel echter aan de overkant, na alweer een snelle counter van de thuisploeg. Iedereen zag in het schot van Vandenberg een voorzet, maar de nieuwe aanvaller van Hoeilaart zag de bal voorbij iedereen in de verste hoek in doel verdwijnen. 10 minuten voor affluiten werd het zelfs nog 3-0 via alweer een ex-Tempo speler, Nathan Huybrechts. Dat was blijkbaar het sein voor onze ploeg om wakker te schieten. Een doelpunt van Spreutels werd in eerste instantie nog afgevlagd, even later scoorde Verhaert toch de aansluitingstreffer. Tempo drukt nu door en 1 minuut voor tijd scoorde Claes de 3-2. Het eindoffensief kwam echter te laat en zo begint Overijse de voorbereiding met een pijnlijke nederlaag. De volgende oefenwedstrijd is er op 2 augustus om 20 uur in het Begijnhofstadion. Dan ontvangt Tempo de buren uit Sterrebeek.