TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Nieuws

Eerste ploeg heeft trainingen hervat

dhh19 07 17TrainingTempoOverijse 121

Ook onze eerste ploeg is nu aan de voorbereiding begonnen. Woensdagavond verzamelden de spelers voor het eerst. Op het programma een eerste kennismaking, baloefeningen en fysische testen. De training werd geleid door T2 Sam Vermeulen, aangezien hoofdcaoch Ewen Verheyden nog in het buitenland vertoeft. Verheyden sluit vrijdag aan wanneer de ploeg op stage vertrekt naar het Duitse Winterberg.

De kern van de eerste ploeg werd gevoelig uitgebreid tot 27 spelers. Alle spelers tekenden present, al trainden Bjorn Vander Elst en Pieter Beckers wel apart met kiné Marius Gielen.

dhh19 07 17TrainingTempoOverijse 410“Tijdens die stage van komend weekend zullen we vooral aan teambuilding werken”, zegt Verheyden. “Aangezien er heel wat spelers zijn bijgekomen zal het toch belangrijk worden om terug een team te smeden. Een stage is daarom ook nuttig omdat de groep een paar dagen bij elkaar blijft. Er zal ook een paar keer pittig getraind worden en zaterdagnamiddag staat er een oefenpartij gepland. De stage sluiten we zondag af met een alternatieve activiteit. Maandag keren we dan terug en dan zijn de spelers vrij tot woensdag. Dan is er de eerste echte oefenwedstrijd tegen ERC Hoeilaart.”

Overijse treedt pas in de tweede ronde van de beker van België aan, waardoor er eind juli ook nog een vrij weekend is. “Dan trainen we enkel op zaterdag en spelen we dat weekend geen wedstrijd. Een klein verschil met voorgaande voorbereidingen. In augustus spelen we dan één oefenwedstrijd per week en hopen we zo ver mogelijk te geraken in de beker van België. Een wedstrijd met inzet is toch nog wat anders dan een oefenpartij.”

De competitiestart oogt zwaar voor Tempo Overijse met de komst van City Pirates op de eerste speeldag en de verplaatsing naar Wijgmaal de week erna. “Of dat nu echt een moeilijk programma voor ons zal worden, valt toch nog af te wachten. Het is moeilijk in te schatten met toch wel wat nieuwe ploegen. Ik verwacht dat Thes Sport er zal uitsteken komend seizoen en de andere ploegen zijn toch geen onhaalbare kaarten. De komende weken zal duidelijk worden hoe sterk wij en de concurrentie zal zijn.”