TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Ongecategoriseerd

Tempo pakt volle buit tegen Londerzeel

dhh11 02 17TempoOverijseLonderzeel 0106

Onze eerste ploeg heeft (eindelijk) opnieuw kunnen aanknopen met de zege. In eigen huis werd Londerzeel verslagen met 1-0. De eindstand stond al na 8 minuten op het bord nadat Dieter Charlier een knappe run richting doel succesvol kon afronden. 

 Londerzeel begon het sterkst aan de partij en probeerde Overijse bij de keel te grijpen. De Boodt was meteen bij de pinken op een schot van Van Eyck. Overijse reageerde via Benazzi en Charlier, maar Sulmon was attent. Enkele minuten later was Sulmon wel geklopt. Janssens lanceerde vanop het middenveld Benazzi, die op zijn beurt de bal in de loop van Charlier dropte. De ex-speler van Londerzeel mocht alleen op de bezoekende doelman afgaan en plaatste de bal knap en beheerst voorbij Sulmon in de verste hoek.

De bezoekers waren niet aangeslagen en reageerden meteen. De Boodt bokste een schot van Van Eyck uit de winkelhaak. Londerzeel moest wat gas terugnemen terwijl Overijse in de wedstrijd groeide. Een vrije trap van Janssens werd makkelijk gestopt door Sulmon. 10 minuten voor de rust was een zeer bedrijvige Claes dicht bij de 2-0, maar opnieuw stond Sulmon op de goeie plek.

Na de rust werd de slag vooral op het middenveld geleverd. Londerzeel ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de laatste pas mistte steeds precisie. Lkoutbi probeerde het dan maar met een schot vanuit de tweede lijn, zonder succes echter. Bij een hoekschop kon De Groodt zijn hoofd tegen de bal zetten, maar het leer ging ver over.

Overijse loerde op de counter en kwam er af en toe ook eens uit. Bij een snelle omschakeling was Snoeys echter tijdig terug om Benazzi van de bal te zetten.

Een kwartier voor het einde lokte Jannsens een vrije trap uit net voor de grote rechthoek. Buyuk trapte het leer keihard onder de muur richting doel. Sulmon was ietwat verrast en kreeg de bal niet onder controle. Charlier kwam net iets te laat om alle twijfels weg te nemen.

Londerzeel probeerde het nog via een slotoffensief, maar het spel was te slordig om nog een punt uit de brand te kunnen slepen. Zo won Overijse nog eens in eigen huis en pakte het 3 belangrijke punten in de strijd om de degradatie.

Tempo Overijse : De Boodt, Kabanda, Loenders, Taelemans, Buyuk, Janssens (88’ Boulatiour) , Andries (82’ Bergiers), Delorge, Charlier, Benazzi (90’ Hermans), Coquelle

SK Londerzeel : Sulmon, Snoeys, Vangrunderbeek, Stoclet, Van Eyck, De Groodt, Lkoutbi, Van Den Broeck (80’ De Boeck), Rijmenams (70’ Vits), Dellevoet, Luyckx

Doelpunten : 8’ Dieter Charlier 1-0

Gele kaarten :  Buyuk, Snoeys, Lkoutbi, Dellevoet