TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Ongecategoriseerd

Duiveltjestoernooi ontvangt weer pak topclubs

dhh15-04-14 PCDuiveltjes2014-0106

 

Duiveltjestoernooi ontvangt weer pak topclubs

Zaterdag en zondag zijn alle ogen gericht op de jongste voetballers. Voor de 15de maal al organiseert onze club het Internationaal Duiveltjestoernooi. Op de affiche prijken bijna alle eersteklassers, een pak internationale clubs en voor het eerst ook een Engelse club: Tottenham Hotspur. 

Het Duiveltjestoernooi van Tempo Overijse groeide uit van een nationaal toernooi met vooral regionale ploegen, naar een gerenommeerd internationaal toernooi dat een vaste plaats heeft ingenomen op de internationale kalender. 

dhh15-04-14 PCDuiveltjes2014-0056“We zijn rustig en stap voor stap gegroeid”, zegt toernooiverantwoordelijke Geert Vanderstappen. “De mond aan mond reklame die de grote clubs in het buitenland verspreiden, doet ons toernooi een beetje uit zijn voegen treden. We hebben dan ook alles ter beschikking om alle ploegen in de beste omstandigheden te ontvangen. Daar waar ik in het verleden een handvol ploegen moest weigeren wegen volzet, is dat dit jaar toch enigszins anders. Meer dan 60 aanvragen uit het buitenland heb ik moeten afslaan. Vooral in Duitsland blijken ze gek te zijn op ons toernooi”, weet Vanderstappen.

De 15de editie van het toernooi mag gerust een jubileumuitgave genoemd worden. Celtic Glasgow is er al voor de vijfde maal bij en voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi is er ook een Engelse topclub met Tottenham Hotspur.

De persconferentie in aanloop naar het toernooi was alvast een mooie start van het toernooi. Naast heel wat persbelangstelling tekende immers ook Regi Blinker present. Blinker was driemaal Nederlands international en Feyenoord-boegbeeld. Hij speelde ook een aantal seizoenen bij Celtic Glasgow.  “Zulke toernooien zijn een mooie ervaring voor kinderen, hier komen ze tegen andere grote clubs uit, maar voor deze jongetjes gaat het vooral om plezier maken, ze moeten lekker kunnen pingelen.’

Ook John De Pauw, Europese scout voor Celtic Glasgow en vriend aan huis bij Overijse, was aanwezig. De Pauw haalde vijf jaar geleden Celtic naar Overijse. ‘We spelen niet veel tornooien in het buitenland, maar dit is een goed tornooi.”

Het hoofdtoernooi van het internationaal Duiveltjestoernooi is er op zondag 11 mei. Tijdens de voorronde op 10 mei komen vooral regionale ploegen aan bod. Zij kunnen een wildcard bemachtigen om daags nadien te kunnen deelnemen aan het hoofdtoernooi. 

Alle informatie over het toernooi is terug te vinden op onze website via deze pagina’s