TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Ongecategoriseerd

Vermeylen: “Iedereen heeft taken perfect uitgevoerd”

dhh23-11-13 tempooverijsesintgilliswaas-0072Tempo Overijse heeft zich zondag van zijn allerbeste kant laten zien. Zele was goed, maar Overijse was beter en in zulke gevallen is voetbal dan wel een exacte wetenschap. De ploeg draaide op een hoog niveau en bewees dat het veel meer aankan dan wat er dit jaar werd voorgelegd. De jonge Wietse Vermeylen was alvast blij met de zege. “Ik vond Zele heel sterk spelen, maar we hebben hen goed opgevangen. We konden echter vaak tegenprikken en we waren ditmaal zeer efficient voor doel. Iedereen voerde zijn taak perfect uit en dat heeft zeker het verschil gemaakt.”

Vermeylen legde hiermee ook de vinger op de wonde. Dit Tempo liet zondag zien hoe een topploeg een seizoen kan domineren. Alleen, dit Tempo haalde dit niveau te weinig en moet nu op de blaren zitten.

“Ik vrees dat dit inderdaad de waarheid is”, gaat Vermeylen verder. “We hebben het op bepaalde momenten laten afweten. Als je het nu achteraf bekijkt, gaat het maar over enkele luttele puntjes die het verschil maken tussen een eventuele titelkandidaat en een doodgewone ploeg. Ik geloof er echter nog in. Ik weet dat het misschien raar klinkt, maar we hebben nog een waterkansje. Dan moeten we zondag eerst al zelf winnen op het veld van Sint-Gillis-Waas en moeten er een pak tegenstanders letterlijk verliezen. Erg toch, nu opeens merk jewat we hebben laten liggen.”

Vermeylen mag persoonlijk wel terugblikken op een geslaagd seizoen. “Al bij al ben ik tevreden met mijn eerste jaar bij Overijse. Volgend jaar zal het wel zwaarder worden, want de nieuwkomers zullen op elke positie voor concurrentie zorgen. Die boost hebben we misschien juist nodig om een hoofdprijs te pakken”, besluit Vermeylen.