TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Ongecategoriseerd

Eerste ploeg verslikt zich in rode lantaarn Halle

tsholola-tshinyama07Onze eerste ploeg heeft opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden. Bij de rode lantaarn van onze reeks dan nog weg, Halle. Er werd met het kleinste verschil verloren na een strafschopdoelpunt van Magro. Voor Overijse zijn daarmee alle kansen op een eventuele derde opeenvolgende deelname aan de eindronde volledig verkeken.

(Foto: Geert Tresignie)

De wedstrijd begon evenwichtig, maar Overijse had de beste kans om de score te openen. Janssens kopte een voorzet van Vander Elst naast. Op het halfuur kreeg Halle een strafschop na een ongelukkig handspel van Vermeylen. Magro faalde niet vanop de 11-meter.

Tempo begon sterk aan de tweede helft en dreigde vooral op stilstaande fases. Janssens mikte van dichtbij naar doel, maar Chalon redde in hoekschop. De thuisploeg loerde op de counter en dreigde af en toe. Galeri vond even voor tijd nog Chalon weer op zijn weg. In het slotkwartier moest Halle nog met 10 verder, maar onze ploeg kon geen vuist meer maken en ging kopje onder in Halle.

Trainer Tom De Cock in het Nieuwsblad: ‘We begonnen goed, maar na het Halse doelpunt misten we scherpte. In de tweede helft reageerden we goed en creëerden de nodige kansen, maar we benutten ze niet, zodat we niet kregen waarop we aanspraak konden maken.’

Er volgt nu opnieuw een competitieloos voetbalweekend. De volgende thuiswedstrijd is op 5 april tegen TK Meldert.

DOELPUNT: 30’ Magro 1-0, (str.).

HALLE: Chalon, Dailly, Samutondo, Dubois, Boreux, Tiko, Mampwini, Kabongo, Magro (88’ Decuyper), Buscema (60’ Baitar), Dauoud (82’ Pauluzzi).

OVERIJSE: xxxxDeweerdt, Loenders, Steenwegen (75’ Spaey), Henseval (75’ Dehaes), Buyuk, Janssens, Vander Elst, Charlier, Vermeylen (75’ De Mol), Ngangue, Galeri.

GELE KAARTEN: Dailly, Buscema.

RODE KAART: 75’ Kabongo.