TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Zure nederlaag in absoluut slot

De eerste ploeg heeft woensdagavond niet kunnen stunten in de openingswedstrijd tegen RC Mechelen. Onze eerste wedstrijd in de 2de Nationale B werd nipt verloren met 1-0. Het enige doelpunt viel diep in blessuretijd.

De competitieplanner was ons niet gunstig gezind. Er mogen dan al geen gemakkelijke wedstrijden zijn in de 2de Nationale B, maar als nieuwkomer meteen op bezoek moeten bij één van de titelkandidaten was absoluut geen cadeau. Neem daarbij dat onze ploeg niet de ideale voorbereiding kende met heel wat geblesseerden, dan stap je toch met een klein hartje de bus op. Maar onze jongens hebben dat uitstekend gedaan. De ploeg speelde als een hecht blok en vocht voor elke bal. Voetballend kwamen we er ook een paar keer goed uit en met iets meer overzicht hadden we misschien wel op voorsprong kunnen komen.

Mechelen begon vrij aanvallend aan de partij. In eerste instantie konden we enkel verdedigen. Echte uitgespeelde kansen waren er echter niet te noteren. Even hielden we de adem in toen Danilo met een perfecte tackle Hmouda de bal ontfutselde. De Mechelaar ging gretig neer, maar scheidsrechter Eeckhout stond er met zijn neus op en oordeelde correct om geen strafschop te fluiten.

Aan de overkant kon TEMPO een paar corners verzilveren, maar echt gevaar leverde dat niet op. In het slot van de eerste helft hield onze doelman Yanni de ploeg recht. Tot tweemaal toe wist hij een schot van dichtbij te pareren.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg speelde richting eigen supporters. Onze jongens waren echter niet onder de indruk en bleven de taken perfect uitvoeren. Zelf kreeg TEMPO meer mogelijkheden om een stunt te verwezenlijken. Die kwam er ei zo na. Op een snelle counter mocht Walid alleen op doelman Goossens afgaan. Zijn plaatsbal geraakte echter niet voorbij het Mechelse sluitstuk.

De minuten tikten verder en Overijse leek een puntje uit de brand te gaan slepen. Maar diep in blessuretijd profiteerde Versteeven van een misverstand op het middenveld. Yanni stond plots oog in oog met de aanvaller, die de thuisploeg alsnog de 3 punten bezorgde.

Het resultaat mag dan al niet positief zijn, de prestatie van ons ploeg was dit zeker wel. Hierop kan verder gebouwd worden en met dezelfde ingesteldheid en grinta zullen we nog veel ploegen pijn doen.

Zaterdag is het opnieuw alle hens aan dek, want dan komt FC Lebbeke op bezoek. Aftrap om 20 uur in het Begijnhofstadion.

#WIJzijnTEMPO