TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO Overijse overtuigend voorbij Eppegem

TEMPO Overijse heeft de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie gewonnen met 3-0. Het zette daarmee de goede prestaties van in de beker verder. Het is een belangrijke eerste en overtuigende zege op de openingsspeeldag.

De wedstrijd begon met één minuut stilte als eerbetoon aan mede-oprichter en oud bestuurder Pierre Dumon, die eerder op de dag overleed na een sleepende ziekte.

TEMPO had het niet onder de markt met de zeer defensief ingestelde bezoekers. Een paar halve kansjes leverde niets op, aan de overkant keek onze doelman Yanni werkloos toe.

In de 20ste minuut veroverde Maluka de bal aan de zijlijn en sneed door naar de zestien. Kapitein Delorge nam het leer mee in het strafschopgebied, maar werd nog net achter aangetikt. Scheidsrechter Bury twijfelde niet en wees naar de stip. Maluka zette de strafschop feilloos om. Overijse controleerde en wou de score verder uitdiepen, maar dat lukte voor de pauze niet meer.

Eppegem kwam met andere intenties uit de kleedkamer en bezorgde onze doelman iets meer werk, al had Yanni niet veel moeite met vooral een paar afstandschoten.

Na het uur nam Overijse terug over en zorgden onze jongens terug voor meer dreiging. Cocchiere ronde tweemaal een knappe succesvol af. Eerst leverde Joren Dehond met buitenkant voet een gemeten voorzet af die door onze Italiaanse spits knap werd binnen gekopt. Even later was het Nico Verdoodt die Cocchiere vanop dezelfde flank bediende.

Eindstand: 3-0

Volgende week zondag trekken we naar Hoger Op Kalken, dat ruim won bij Wolvertem met 0-3.