TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

JeugdNieuws

TEMPO Overijse verwelkomt meisjesvoetbal

Zaterdag speelden voor het eerst twee meisjes jeugdploegen van TEMPO Overijse een officiële wedstrijd. Zowel de U13- als de U16 meisjes speelden een competitiewedstrijd bij Microob Veltem. Deze ploegen traden aan via onze nieuwe samenwerking met de Britisch School of Brussels.

Onze club is bijzonder blij met deze samenwerking met de British School of Brussels (BSB).  Naast een geïntegreerd sportbeleid tijdens de lesuren, biedt deze school, gelegen vlakbij het Afrika museum, ook een rijk naschools sportaanbod.

De BSB wil haar voetbalwerking verder uitbreiden door haar spelers ook competitievoetbal aan te bieden.  Hieruit is de samenwerking met TEMPO Overijse ontstaan.  BSB zal in de tweede seizoenshelft 3 ploegen in competitie brengen onder de vlag en kleuren van TEMPO Overijse.  Het gaat om 2 meisjesploegen (U13 en U16) en 1 ploeg jongens U13.  TEMPO zal op deze manier dus ook de eerste stappen in het meisjesvoetbal zetten!

Deze ploegen zullen hun trainingen en wedstrijden afwerken op de (prachtige) synthetische velden van BSB die onlangs ook officieel goedgekeurd werden door Voetbal Vlaanderen.  De staff en de begeleiders van deze ploegen werden de afgelopen weken uitgebreid gecoacht door onze clubverantwoordelijken ondermeer wat betreft de administratieve formaliteiten rond competitievoetbal en de visie van TEMPO inzake jeugdopleiding.

Voor TEMPO biedt deze samenwerking de mogelijkheid om onze know-how en onze visie verder uit te dragen.  Bovendien kan onze werking zich ook laten inspireren door het vakmanschap bij BSB waar een aantal fulltime professionele jeugdvoetbalcoaches actief zijn.  Op voetbaltechnisch vlak wordt BSB ook geadviseerd door de Londense Premier League club West Ham United.

De samenwerking met BSB zal op het einde van dit seizoen geëvalueerd worden.  Bij positieve evaluatie zal deze samenwerking volgend seizoen verdergezet en eventueel uitgebreid (meer ploegen) worden.

Wij wensen de spelers en begeleiders alvast veel succes en veel voetbalplezier.