TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

JeugdNieuws

TEMPO is klaar om alle jeugd opnieuw te laten trainen

Donderdagavond heeft het overlegcomité groen licht gegeven voor het akkoord dat de deelstaten eerder deze week bereikt hadden over de buitenschoolse activiteiten. In een mededeling liet Voetbal Vlaanderen nu weten dat er opnieuw getraind mag worden tot en met U19, met dien verstande dat dit enkel mogelijk is in bubbels van 10 personen (exclusief trainer).

De raad van bestuur van de club heeft nog gisterenavond samen met de jeugdcel een gedetailleerd plan uitgewerkt en is klaar om al onze spelers van U5 t.e.m. U19 een aantal trainingen per week aan te bieden. De nieuwe regels waarbij spelerskernen zullen moeten worden opgesplitst, zorgen voor een aantal uitdagingen op logistiek en organisatorisch vlak. De club is er echter van overtuigd dat het in die omstandigheden een evenwichtig en mooi trainingsaanbod kan voorstellen aan alle spelers tot en met U19.

De spelers van de onderbouw zullen een mail (via ProSoccerData) ontvangen vanwege de coördinatoren/trainers met de details ivm hun trainingen die vanaf volgende week volgens de nieuwe regels zullen worden georganiseerd. Voor de bovenbouw (U14 t/m U19) wordt gewacht op de toestemming van de gemeentelijke overheid om de trainingen terug op te starten. Zodra deze toestemming is verleend zullen ook voor die leeftijdsgroepen de trainingen terug opstarten. Van zodra dat we hiervoor groen licht krijgen van de gemeentelijke overheid, zullen de nieuwe schema’s ook voor deze leeftijdsgroepen via Pro Soccer Data en de nieuwsbrief verstuurd worden.

Onze club volgt hiermee de oproep van Voetbal Vlaanderen om de tieners uit hun isolement te halen.

Communicatie Voetbal Vlaanderen : https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/nieuwe-coronaregels-en-bijkomende-informatie-mbt-stopzetting-competities