TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO Overijse blijft steken op gelijkspel

Onze eerste ploeg heeft op de openingsspeeldag van de nieuwe competitie 2-2 gelijkgespeeld tegen Svelta-Melsele. Onze jongens haalden tweemaal een achterstand op, maar toch voelde het resultaat aan als een nederlaag.

Overijse begon met goede intenties aan de partij. Onze jongens konden een paar kansjes afdwingen. De voorzet van Joren Dehond na een knappe actie miste precisie.  Net voor het kwartier moest de bezoekende doelman alles uit de kast halen op een plaatsbal van Kevin De Jonge. Melsele antwoorde met een vlijmscherpe counter. Bij hun eerste kans na 18 minuten was het ook meteen raak. TEMPO ging op zoek naar de gelijkmaker, maar had het moeilijk om het blok van Melsele te ontwrichten. De bezoekers waren duidelijk naar Overijse afgezakt met de intentie om vooral niet te verliezen. Toch viel net voor het halfuur de gelijkmaker. Sander Van Eyck kopte een voorzet van Kevin De Jonge tegen de netten. Overijse drukte door, maar buiten een paar hoekschoppen leverde dat niets meer op voor de rust.

Tijdens de rust was iedereen ervan overtuigd dat Overijse met deze mentaliteit en groepsgeest de klus wel zou klaren. Maar opnieuw kreeg TEMPO een vroege tegenslag te verwerken. Een vrije trap werd ongelukkig in eigen doel gedevieerd. Heel even waren onze jongens van slag, maar na een kwartier herpakten ze zich en speelden opnieuw dominant. Overijse zette de ene aanval na de andere op. Bij Melsele was het alle hens aan dek en moest vak foutief ingegrepen worden. Amrani zag zijn vrije trap nipt over gaan.

De bezoekers begonnen nog meer tijd te rekken en probeerden met alle mogelijke trucjes de snelheid uit het spel te halen. Overijse hield het hoofd koel en toonde opnieuw haar weerbaarheid. Focant speelde na een knappe actie Van Eyk vrij met een slim steekpasje. Het schot van onze spits werd echter nipt uit de korte hoek gehaald door doelman Pauwels. Overijse bleef de gevaarlijkste ploeg en kreeg nog een zestal kansen. Een nieuwe vrije trap van Tony Amrani spatte uit elkaar op de paal. Met nog 10 minuten op de klok kopte Focant nipt over en werd een kopbal van Amrani miraculeus gestopt door de bezoekende doelman.

Twee minuten voor tijd was het dan toch raak. Overijse kreeg loon naar werken. Onze kapitein Delorge kon een gekraakt schot van Amrani in doel werken. Ondanks het vele tijdrekken van de bezoekers en 3 wissels werd maar 2 minuten overgespeeld en zo bleef het bij een 2-2-eindstand.

Overijse speelde een goede wedstrijd met veel inzet en een goede mentaliteit, maar werd daar maar karig voor beloond. Het gelijkspel voelde dan ook aan als een nederlaag. Het werk gaat echter verder.
#WIJzijnTEMPO

TEMPO Overijse: Yanni De Vriendt, Robbe Vandervondelen, Tom Van Dyck, Nico Verdoodt, Yan De Maeyer, Jonathan Lusadusu, Dimitri Delorge, Kevin De Jonge (46′ Tony Amrani), Bastien Focant, Joren Dehond, Sander Van Eyk.

Svelta Melsele: Pauwels, Sinnaeve, Ndiribe, De Vos, Penneman, Van Bergen (82′ Uyttersprot), Hos, Ito, Dutoit, D’Haeseleer (75′ Dahman), Braem

Doelpunten: 18′ Van Bergen 0-1, 28′ Van Eyk 1-1, 47′ Own Goal 1-2, 88′ Delorge 2-2

Geel: Van Dyck, Delorge, Ndiribe, Dutoit, Hos, Penneman