TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

JeugdNieuws

Algemeen Doucheverbod site Hagaard !

Beste spelers, beste ouders,

De laatste dagen zijn er meer en meer berichten over coronabesmettingen in de voetbalwereld.  Zoals de virologen aangeven is het sporten op zich niet het probleem, maar wordt vooral gewezen op een verhoogd besmettingsrisico in de doucheruimtes én kantines. Douchen wordt als “hoog risico contact” beschouwd wegens het dicht bij elkaar zijn gedurende een aanzienlijke tijd in een kleine ruimte met veel waterdamp.

Aangezien we bij TEMPO de gezondheid van onze spelers en hun familie prioritair stellen, heeft de Raad van Bestuur van de club beslist om de corona maatregelen aan te scherpen.

Doucheverbod

Vanaf vandaag, donderdag 17 september, geldt een algemeen doucheverbod voor alle jeugdspelers (U5 tot U19/beloften) van TEMPO.  Dit verbod geldt voor trainingen en wedstrijden op onze Hagaard site.

Voor de wedstrijden op verplaatsing wordt geadviseerd om niet te douchen, tenzij de omstandigheden ter plaatse dit wel toelaten (ruime, goed verluchte doucheruimtes).

We beseffen uiteraard dat dit – zeker met de herfst voor de deur – geen aangename maatregel is.  We adviseren dat de spelers een nat washandje meenemen in een plastic zakje in hun sportzak zodat ze zich toch even kunnen verfrissen na de training of wedstrijd.  Dit is uiteraard geen ideale oplossing maar in deze omstandigheden bestaat “ideaal” jammer genoeg niet.

Voor alle duidelijkheid: het gebruik van de kleedkamers blijft toegestaan voor U15 en ouder.  Vanaf 21 september zullen ook voor de jongere leeftijden de kleedkamers beschikbaar zijn tijdens de week, voor wie hiervan gebruik wenst te maken.

Trainingsuren

De trainingsuren blijven nog steeds onveranderd onder het “corona regime” om een goede spreiding van groepen te kunnen garanderen.  Dit wil zeggen dat onderbouw traint van 18u tot 19u15 en bovenbouw van 19u45 tot 21u15.

Mondmaskerplicht

Op de site geldt nog steeds algemene mondmaskerplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar.  Deze plicht wordt goed opgevolgd, waarvoor dank.

Toch zijn er nog steeds een aantal hardleerse mensen die zich hier niet aan houden.  Indien u wil dat wij onze activiteiten kunnen laten doorgaan in de meest veilige omstandigheden, dan vragen wij u met aandrang deze regel na te leven en niet met onze vrijwilligers in discussie te gaan over het nut van deze maatregel.  Indien u zich hierin niet kan vinden, gelieve dan de site niet te betreden.

We stellen vast dat er veel mondmaskers rondslingeren op en naast de velden.  We vragen met aandrang dat spelers en ouders de gebruikte mondmaskers niet zomaar op de grond gooien maar wel in de vuilnisbakken en containers.  Denk ook aan de veiligheid van onze vrijwilligers die de mondmaskers moeten verwijderen!

Kantine

Het is cruciaal dat iedereen de horeca regels in de kantine maximaal naleeft.

We zetten deze nog eens op een rijtje:

  • Registratieplicht
  • Mondmasker verplicht bij circuleren op terras of in de kantine
  • Zittend consumeren
  • Maximum 10 personen per tafel (1 persoon per tafel kan bestellen aan de toog en de tafel bedienen)
  • Looprichting respecteren
  • Geen tafels, stoelen of banken verplaatsen!

We hebben het al herhaaldelijk gezegd: het zijn geen evidente tijden en we staan ongetwijfeld nog voor een aantal moeilijke maanden.  Enkel met de nodige discipline en respect voor elkaar kunnen we het virus zo veel als mogelijk weghouden en kunnen we onze jeugd de kans blijven geven om hun geliefde hobby uit te oefenen.

TEMPO Overijse Raad van Bestuur

#WIJzijnTEMPO