TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Coach Johan Lauryssen bouwt mee aan new look Tempo Overijse

Sinds enige weken beheerst het coronavirus elke dag de actualiteit en het is beslist gegrond dat men verregaande maatregelen neemt om te vermijden dat nog meer mensen besmet worden. De werking van het verenigingsleven in de Druivenstreek kampt hier vanzelfsprekend ook mee want vele van de hiermee gepaard gaande activiteiten worden geannuleerd of uitgesteld.

De sportclubs zoeken ondertussen naar alternatieven om de conditie te vrijwaren, maar zo vanzelfsprekend is dit niet om bijvoorbeeld de voorbereiding van een nieuw voetbalseizoen op te starten. Sommigen zullen misschien oordelen dat de “belangrijkste bijzaak van het leven” niet prioritair is en de volksgezondheid ten allen tijden moet primeren. De Belgische voetbalbond maakte, ook naar ons inziens, de juiste keuze door de nationale én provinciale competitie dit seizoen te beëindigen met de huidige stand als eindresultaat.

Terwijl vele clubs nog in onzekerheid zijn vooraleer het dagelijkse leven zich weer op gang kan trekken, maakte de KBVB reeds bekend dat de eerste speeldag van het voetbalseizoen 2020-21 zal starten tijdens het weekend van 29 en 30 augustus 2020.  Of dit realistisch is laten we nu nog even in het midden, maar toch polste de redactie van De Serrist alvast eens bij trainer Johan Lauryssen van Tempo Overijse, de enige club in onze regio die volgend seizoen ook in de nationale amateurreeks zal uitkomen. Samen met Dimitri De Cuyper als T2 en keeperstrainer Donald Meeus stippelen zij de voorbereiding nu reeds uit. Hoe kijkt hij derhalve terug én hoe blikt hij voorruit?

“Ook al hadden we de voorbije weken niet veel om te vieren, de plotse opkomst van het coronavirus zorgde beslist voor een abrupt einde van het seizoen. Uiteraard hadden we ons liever op een sportieve manier gered. Dat zou het absolute minimum geweest zijn, dat we voor onze afscheidnemende voorzitter Roger Vercarre hadden kunnen doen. Een afscheidscadeau, als dank voor zijn jarenlange, trouwe én succesvolle carrière met Tempo Overijse. Door het afscheid van de voorzitter proberen er nu enkele andere bestuursleden een nieuwe wind door het Begijnhofstadion in Overijse te jagen.”

Maar op welke wijze kun je dit ervaren. Je kwam halverwege in het seizoen toe na het vertrek van de coach die het seizoen was gestart. De beschikbare kern zal er volgend seizoen anders uitzien. Als we er de laatste thuismatch van Overijse tegen “kampioen” en promovendus Zelzate op nagaan, blijven maar vier spelers van de basiself over die in die match op het wedstrijdblad stonden.

“Dat klopt inderdaad. Er zijn gezamenlijk met Dimitri en Donald evaluaties gemaakt over de kern van het afgelopen seizoen en we legden die ook voor aan de mensen die de transferbesprekingen met nieuwe spelers gingen voeren. Overleg was het trefwoord en dat pakten ze goed aan. Het is een nieuwe wind die ik voel en die ik als coach zeker ook kan smaken. Zo werden er vooral transfers gerealiseerd van spelers die beschikken over de juiste grinta, mentaliteit én kwaliteit. Het is de rode draad in de gesprekken die de sportieve cel met de spelers heeft gevoerd, zowel bij kernspelers die blijven als bij de nieuwkomers. Tijdens hun besprekingen was hierbij frequent overleg met de volledige sportieve staf. Dit in combinatie met de doorstroming van eigen jeugd naar de A-kern (lees: 9 spelers in de A-kern volgend seizoen komen uit onze jeugdopleiding) hopen we een basis te gaan leggen waar we de komende seizoenen op verder zullen bouwen. Een basis waar ook al onze supporters, clubleden, jeugdspelers en voetbalfans met veel plezier terug naar komen kijken. De groepsgeest zal voorop staan, zowel op als naast het veld. Eén voor allen, allen voor één! De volledige technische staf, de spelersgroep én het bestuur willen terug meer voetbalplezier brengen.Tot snel! Hoe Corona veldslag won tegen Tempo, maar niet de oorlog!” besluit een gedreven coach Johan Lauryssen.

Dat de spelerskern van Tempo Overijse er volgend seizoen anders zal uitzien, hadden we al kunnen merken aan de in- en uitgaande transfers. We komen hier beslist later nog in detail op terug maar in verdedigend opzicht trokken de Overijsenaren alvast 2 interessante nieuwe profielen met ervaring aan die naast de huidige verdedigers hun meerwaarde zullen moeten tonen.

In eerste instantie komt de 27-jarige centrale verdediger Tom Van Dyck over van Ternesse-Wommelgem. Eerder voetbalde Tom ook al voor Hoogstraten, ASV Geel, Zwarte Leeuw, FC Turnhout en KSK Lierse, waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot.
De tweede verdedigende nieuwkomer is met zijn 23 jaar iets jonger. Het gaat om Robbe Vandervondelen, momenteel aan de slag bij Grimbergen. Robbe was jeugdspeler bij Club Brugge en KSK Lierse. Bij Grimbergen speelde hij het afgelopen weizoen maar de streek is hem niet onbekend door de seizoenen die hij KOVC Sterrebeek en KFC Diest speelde.

Tot slot geven we graag mee dat de eerste officiële oefenmatch van het new look Tempo Overijse gepland is op woensdag 22 juli 2020. De tegenstander is ERC Hoeilaart en de aftrap in het Begijnhofstadion is voorzien om 19u30. Laat ons hopen dat tegen dan weer een normaal sociaal (sport) leven tot de realiteit van de dag mag behoren.

Bron: Weekblad De Serrist