TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Eerste ploeg houdt drie punten thuis tegen Lebbeke

Onze eerste ploeg heeft zaterdagavond opnieuw de drie punten thuisgehouden. Het had aan één doelpunt genoeg om Lebbeke te kloppen, ook dankzij een sterke defensie en een heel attente doelman Yanni De Vriendt.

De bezoekers lieten er geen twijfel over bestaan dat het naar Overijse was afgezakt om de drie punten terug mee naar huis te nemen. Het was ook vrij duidelijk dat hun goede klassering geen toeval is. Lebbeke eiste de bal op, had meer balbezit en tekende voor de meeste mogelijkheden. De eerste doelkans kwam er al snel voor Niels Martin. Hij omspeelde zijn belagers en stormde de rechthoek in. Het schot ging echter voorlangs. Even later lag onze doelman Yanni De Vriendt voor het eerst in de weg bij een doorbraakpoging van Mbani Maluka. Yanni bleef nadien ook paraat op meerdere aanvalsgolven waarbij ondermeer Monday Ajayi, Maretin en Van Damme betrokken waren.

Overijse kreeg tot in de laatste minuut van de reguliere speeltijd van de eerste helft niets klaar tot een fout voor de rechthoek werd bestraft met een vrije trap. Amrani dropte de bal perfect voor de kooi waar de rode luchtmacht stond te wachten. Tom Taelemans was het snelst bij de bal en kopte de onverwachte 1-0 keihard voorbij Van Der Taelen.

Lebbeke bleef ook in de tweede helft baas, maar de kansen werden niet afgewerkt. Van De Sompel kwam ondermeer in het vijfde kwartier centimeters te kort om de bal binnen te schuiven. De bezoekers voelden dat de tijd begon te dringen en begonnen de kleine foutjes in hun spel op te stapelen. Een uitgekookt Overijse profiteerde gretig van die situatie. Eerst stormde Amrani de zijlijn af. Zijn ploegmaats kwamen echter te laat om de perfecte voorzet af te werken.

De beste kans van de wedstrijd stond ook op naam van Overijse. Amrani stuurde Diarra weg die een gemeten voorzet afleverde bij de vrijstaande Borahsasar die de bal onbesuisd van kortbij torenhoog over het doelhout knalde.

In de slotfase was het nog even bibberen voor de thuisploeg, maar Yanni De Vriendt tekende voor een clean sheet en had hierdoor een belangrijk aandeel in de thuiszege van Tempo Overijse.

Tempo Overijse: Yanni De Vriendt, Yan De Maeyer, Nico Verdoodt, Frederic Kibassa Dikanda, Kevin Taelemans, Bhanou Diarra, Hakim Borahsasar (80′ Sidya Ndione), Fatih Calgan (90′ Jelle Dehaes), Tony Amrani, Tom Taelemans, Samba Ndione (90′ Amin Kabir)

FC Lebbeke: Levi Van Der Taelen, Yannick Van De Sompel, Thomas Van Renthergem, Jell D’heer, Ken Van Damme, Glory Monday Ajayi (73′ Bart De Pauw), Niels Martin, Bryan Van Der Jeught (69′ Derick Gyimah), Walid Ben Abbas, Kevin Kabera Francis, Bimbo Mbani Maluka

Doelpunt: 44′ Tom Taelemans (1-0)

Geel: Kevin Taelemans