TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Tempo pakt volle buit tegen Eppegem

De derby tussen Tempo Overijse en KFC Eppegem leek een saaie bedoening te worden. Een kansloze eerste helft kon de supporters van beide kampen maar weinig bekoren. De strijd barstte echter na de pauze volledig open. Eppegem kreeg nog voor het uur een penalty nadat Sander Van Eyk een aangeschoten bal tegen de arm kreeg. Er was weinig begrip voor de beslissing, maar het nieuwe reglement is onverbiddelijk. Doelman Yanni De Vriendt kroonde zich tot man van de match, want hij pakte de elfmeter op spectaculaire wijze.

De bezoekers leken aangeslagen door de tegenslag en waren even van slag. Overijse schakelde nog een versnelling hoger met ondermeer een knappe actie van Samba Ndione. Zijn voorzet kwam terecht bij Fatih Calgan die van ver voorbij doelman Leemans knalde.

Eppegem verzoop onder het plaatselijk geweld. In de slotseconden werd de bezoekende doelman nog van het veld gestuurd na een opstootje. Overijse kreeg hiervoor een strafschop. Aangezien Eppegem alle vervangingen had opgebruikt, werd Glen Breugelmans nog voor even gelegenheidsdoelman. Hij had echter geen verhaal tegen Sander Van Eyck die de penalty feilloos omzette.

Tempo Overijse: Yanni De Vriendt, Yan De Maeyer, Nicolas Verdoodt, Kevin Taelemans, Bahnou Diarra, Hakim Borahsasar (20′ Elka Litu), Fatih Calgan (90′ Oscar Waite), Tony Amrani, Tom Taelemans, Samba Ndione (90′ Brendan Sibille), Sander Van Eyck

KFC Eppegem: Kenneth Leemans, Kenny Christiaens (85′ Amin Caro), Gregory Boudart, Ben De Boeck, Glen Breugelmans, Maxim Breugelmans, Ahrry Sota (75′ Amadou Badiane), Allan Tshimanga (79′ Sacha Fontaine), Jorn Rijmenams, Jannes Van Remoortel, Alexander Bell

Doelpunten: 68′ Fatih Calgan (1-0), 90′ Sander Van Eyk (2-0, strafschop)

Geel: Elka Litu, Tom Taelemans, Kevin Taelemans, Bahnou Diarra, Nicolas Verdoodt, Yanni De Vriendt, Ben De Boeck

Rood: Kenneth Leemans