TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegNieuws

Waar een wil is, is een weg…

Morgen trekken we opnieuw naar Oost-Vlaanderen. De bus gaat richting Stekene. Vorig seizoen nog goed voor een 6de plek in de derde amateurklasse A. Hun start was tot nu toe voor hen teleurstellend, al zeggen cijfers niet alles. Of toch wel?

Stekene verloor al viermaal, maar dat had volgens de kenners vooral met pech te maken. Tegen Brakel en Wetteren werd met het kleinste verschil verloren en ook op Melsele ging Stekene ook met 1-0 de boot in. De ploeg vormt een stevig blok, domineert vaak de tegenstander, maar heeft het o zo moeilijk met scoren. We wezen dus gewaarschuwd, het wordt zeker geen zondagse wandeling.

Ook wij kenden een teleurstellende start. Daar moeten we zeker niet flauw overdoen. 8 op 18 is niet meteen de start waar we op gerekend hadden. Met pech had dat ook niet veel te maken. Tegen Brakel verdienden we niet te verliezen, op Melsele schoten we te laat wakker en in Wetteren zorgden individuele fouten voor een afstraffing. Maar na een bewogen week en het opstappen van onze coach werd vorig weekend wel verdiend gewonnen van Ninove. Een zege die er kwam na een collectief sterke prestatie in een wedstrijd waarin iedereen vocht voor elke bal. De overwinning deed deugd, getuige het bescheiden feestje nadien in de seats. De manier waarop maakte duidelijk dat deze ploeg wel degelijk het talent, het voetballend vermogen en de wilskracht heeft om een wedstrijd in ons voordeel te beslissen.

Maar talent is op dit niveau niet voldoende. In Stekene willen we de bevestiging zien van wat afgelopen zaterdag op de mat werd gebracht.

Als iedereen zijn opdrachten uitvoert, als blok blijft voetballen en zich 95 minuten vol geeft voor het team, dan zit een tweede opeenvolgende zege er zeker in. Waar een wil is, is een weg…..