TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Clubnieuws

Coach Tom Schipper: “Spelers moeten truitje nat maken en vechten voor ploeg en club!”

Onze eerste ploeg verloor zondagnamiddag bij leider Wetteren met zware 5-1 cijfers. Nochtans begon Overijse niet slecht aan de partij. “Ik vond ons de eerste 25 minuten nochtans goed voetballen”, zegt onze coach Tom. “Ik voelde dat we ze pijn konden doen. Maar dan gaven we in acht minuten tijd drie lachwekkende goals weg. Bij de 1-0 gingen we niet in duel en kon iemand van Wetteren vrij inkoppen. Voorafgaand aan de 2-0 hadden we een vrije trap, maar werden de afspraken die we gemaakt hadden in zo een situaties niet nageleefd. Iedereen deed maar wat en kregen we via de counter een tweede doelpunt te slikken. Zeer pijnlijk als je weet dat we op zo een situaties zaterdag nog getraind hadden en we precies wisten waar de ruimte lag. De drie andere tegengoals zijn gewoon om te lachen. We stonden daar gewoon slecht te verdedigen en Wetteren mocht gewoon doen wat ze wilden”, is onze coach scherp.

“Ik ben beschaamd naar de supporters toe en bied daar ook mijn excuses voor aan. Wat zondag gebeurd is kan niet meer. Sommige spelers moeten beseffen dat je met te denken dat je beter bent het daarom ook nog niet bent. Ze moeten hun truitje nat maken en vechten voor het team en de club. Er zijn nog te veel spelers die hun eigen ding willen doen en te weinig collectief denken. De ploeg moet terug als groep presteren en iedereen moet zich 90 minuten lang geven voor het team. Men moet de opdrachten die worden opgelegd uitvoeren en niet naast zich neerleggen. En iedereen heeft al wel eens een slechte dag, maar dan nog verwacht ik 100 % inzet.”

“We hebben nu 4 op 12, maar dat hoeft geen ramp te zijn. We moeten nu echter niet naar de rangschikking kijken, maar eerst intern de puntjes op de i zetten. Wij moeten terug als ploeg gaan voetballen. We hebben kwaliteit genoeg in deze groep om er nog iets moois van te maken, maar dan moet iedereen die inspanningen willen leveren.”