TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Eerste ploeg houdt doelpuntenfestival

Tempo Overijse heeft zaterdagavond de puntjes op de i gezet en blikte Bornem in met 6-0. De score had nog veel hoger kunnen oplopen indien Overijse het eerste halfuur de vele kansen had verzilverd.

Tempo greep de bezoekers meteen bij de keel en drukte hen op eigen helft. Na vier minuten mocht Van Eyk alleen op doelman Meeus afgaan, die het schot van de spits in hoekschop duwde. Even later mocht De Maeyer hetzelfde proberen maar ook hier won doelman Meeus het man tegen man duel. De bezoekers kwamen er sporadisch een paar keer uit, maar kwamen niet verder dan een paar hoekschoppen. Aan de overkant bleeft Tempo met de kansen morsen en kon het haar meesterschap niet omzetten in doelpunten. Van Eyk kopte een voorzet van De Maeyer naast, Calgan zag zijn poging in de zestien afgeblokt, onze kapitein Taelemans tikte van dichtbij naast en Borahsasar kwam net iets te laat op een afgemeten voorzet van Amrani. Net voor het half uur schoot Borahasar nog tweemaal naast, maar bij een volgende hoekschop was het wel prijs. De spits brak met een rake kopbal eindelijk de ban. Zes minuten later verdubbelde Diarra met een heerlijk schot de score. Een minuut later moesten de bezoekers met 10 verder. Zgaoui kreeg meteen rood na een aanslag op de enkels van Verdoodt.

Net na de rust zorgde Calgan met de 3-0 voor zekerheid en zag onze werkloze doelman De Vriendt hoe onze ploeg er nog een waar doelpuntenfestival van maakte. Borahsasar, diepgestuurd door Sidya, rondde op het uur beheerst af en met nog 7 minuten op de klok scoorde ook Diarra zijn tweede van de avond. De kers op de taart kwam er net voor het einde toen de ingevallen Waite de bal door een bos van spelers in de verste hoek schoot.

Een verdiende zege en een waar doelpuntenfestival dus, dat ons mijmerend doet terugdenken aan het kampioenenjaar van 2014-2015. Dromen mag, maar vanaf maandag is het weer hard werken aan de volgende opdracht. Het was trouwens van 19 januari geleden dat onze eerste ploeg nog eens een competitiewedstrijd kon winnen in eigen stadion.

Tempo Overijse: De Vriendt, De Maeyer (83’ Sibille), T. Taelemans, K. Taelemans, Verdoodt, Amrani, Diarra, Borahsasar, Calgan (63’ Samba Ndione), Sidya Ndione (72’ Waite), Van Eyk.

KSV Bornem: Meeus, Maviluka, Aps, Denteh, El Madani, Mendoza (46’ Van den Mooter), De Sager, Zarouali (63’ Ban Salem), Ben Liou (46’ Vanmeulder), Zgaoui, Saih.

Doelpunten: 30’ Borahsasar (1-0), 36’ Diarra (2-0), 47’ Calgan (3-0), 63’ Borahsasar (4-0), 83’ Diarra (5-0), 88’ Waite (6-0)

Geel: De Sager, Denteh, Maviluka

Rood: Zgaoui