TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

JeugdNieuws

Jeugdwerkingen TEMPO Overijse en RSC Anderlecht gaan samenwerken

Onze jeugdwerking heeft zaterdagnamiddag de samenwerking met de jeugdacademie van RSC Anderlecht geofficialiseerd. Tempo Overijse werd samen met vijf andere clubs uitgekozen door Anderlecht om nauw te gaan samenwerken in de zoektocht naar jonge talentjes.

“We onderhielden al goede contacten met RSC Anderlecht in het kader van ons internationaal duiveltjestoernooi dat jaarlijks plaatsvindt in de maand mei”, begon jeugdvoorzitter Alan Pauwels de persconferentie. “Toen onze club dan de uitnodiging kreeg om samen met RSCA te praten over een mogelijke samenwerking waren we blij verrast maar tegelijk fier dat het Brusselse oog op onze traditieclub gevallen was.”

“Anderzijds was er toch enige scepsis vanuit uit onze sportieve jeugdcel. What’s in it for us?, Zal dit verdergaan dan zuivere talentdetectie? Van bij de eerste ontmoetingen was echter meteen overduidelijk dat de samenwerking veel verder zou gaan. Iets wat we intussen via uiteenlopende trainsersclinics, TVJO-forums…. ook praktijkmatig mochten ondervinden. Het moge duidelijk zijn: de samenwerking met de meest roemrijke club van het land betekent voor de jeugdwerking van Tempo Overijse een absolute verrijking die we op geen enkele andere wijze anders ooit zouden kunnen realiseren.”

“De jeugdwerking van Tempo heeft de ambitie om één van de beste, zoniet de beste, van heel Vlaams-Brabant en bij uitbreiding van heel Brabant te zijn”, zegt Pauwels. “Onze jeugdwerking, bekroond met de maximale vier sterren door Double Pass, kan via deze samenwerking nog verder groeien. Een van de pijlers van het Belgische jeugdvoetbal is dat iedere jeugdspeler op een aan zijn kwaliteiten aangepast niveau moet kunnen spelen. Tempo Overijse kan, via deze samenwerking, als één van de weinige jeugdopleidingen in heel Vlaanderen, voetbal aanbieden op elk van de bestaande niveaus. Regionaal, provinciaal (dankzij de samenwerking met Tervuren-Duisburg), interprovinciaal en nu ook eventueel voor elite voor de meest getalenteerde voetballers en de enkele uitverkorenen. Voorwaar iets om als jeugdvoorzitter samen met de hele jeugdwerking fier op te zijn.”

Kevin Vermeulen, manager van de jeugdacademy van RSC Anderlecht, ga ook toelischting bij de samenwerking. “We willen via de samenwerking met voorlopig vijf interprovinciale voetbalclubs en één provinciale club, op zoek gaan naar de talentjes in dit land. We rekenen daarop op de trainers, scouts en medewerkers van die clubs om ons te melden wanneer ze uitzonderlijk dingen zien op het veld. Onze partner clubs zullen we ondersteunen door ondermeer het organiseren van seminaries, trainersclinics, vriendschappelijke wedstrijden en talentdagen.”

Eerder op de namiddag speelden onze ploegen onderbouw een paar vriendschappelijke wedstrijden tegen de leeftijdsgenootjes van RSC Anderlecht.