TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Woord van onze voorzitter: “Een deugddoende overwinning”

We hebben de uitwedstrijd in de 2 de ronde van de Beker van België op La Louvière tot een goed einde gebracht. Het begin was dramatisch. Reeds in de eerste minuut moesten we de bal uit onze netten halen. Het eerste kwart van de wedstrijd hadden we het knap lastig tegen een snel en goed voetballende thuisploeg. Gaandeweg herstelden we het evenwicht en ook wij creëerden kansen, zelfs een reuzekans die op de doelman werd besloten.

Halverwege de tweede helft leidde balverlies van ons via een goed uitgespeelde tegenaanval tot hun 2 de doelpunt. Positief is dat wij op dat ogenblik zijn blijven voetballen en zijn blijven geloven in eigen kunnen. En of die inspanningen werden beloond. Eerst door een hands in de 16 terecht met een penalty bestraft, Hakim liet de doelman kansloos, en daarna via een mooie aanval over meerdere spelers met youngster Sidya als eindstation die onhoudbaar binnen trapte.

Eindstand 2 – 2, dus strafschoppen. Yanni stopte hun eerste, vervolgens werd er niet gemist door onze 4 eerste trappers, Hakim, Taele, Nico en Cos, en hun 3 volgende. Wanneer hun 5 de stafschopnemer faalde zijn we gekwalificeerd en moest onze 5 de man Yanni niet eens zijn strafschop trappen.

Deugddoende overwinning? Jazeker, want ze is tot stand gekomen met veel mentaliteit, veel inzet en goed voetbal tegen een sterk en goed voetballend La Louvière. Is er nog werk aan de winkel? Ook jazeker, maar deze kern is bereid ervoor te werken.

Ook een dikke merci aan de Tempo Boys Johan Sterckx, Johan Marchand en David Maervoet voor de uitgeoefende controle aan de inkom.

Volgende ronde van de Beker van België : in het Begijnhofstadion te Overijse tegen KSV Oudenaarde op zondag 11 augustus. Aftrap om 16h00.

Woensdag 7 augustus ontvangen we in het Begijnhofstadion KSC Grimbergen voor een vriendschappelijke ontmoeting, aftrap 20h00.