TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Eerste ploeg degradeert naar 3de amateur

Onze eerste ploeg verloor ook op de slotspeeldag met 1-2 van Dikkelvenne en tuimelt hierdoor na drie seizoenen uit de tweede amateurklasse. Dikkelvenne kon zich dankzij de winst wel redden in de reeks. 

De eerste helft zorgde voor weinig gevaar aan beide zijden. Tom Taelemans kopte na een kwartier de eerste hoekschop van de namiddag over. Op het halfuur moest de bezoekende doelman voor het eerst in actie komen. Borahsasar kopte een vrije trap van kortbij naar doel, maar Steelant tikte de bal veilig weg. Dikkelvenne kwam tijdens de eerste speelhelft niet verder dan twee verloren ballen van Callebaut en De Graeve.
De tweede periode had meer om het lijf. Overijse zocht snel naar de opener en die kwam er door een attente Borahsasar die de voorzet van de piepjonge Nicolas Verdoodt binnenkopte. De repliek kwam er van Jelle Belmans die zijn kans tegen de dwarslat kopte.
Overijse trok zich nadien massaal terug. De bezoekers brachten extra aanvallend geweld in en dat zorgde voor dreiging vanuit alle hoeken. Panneel leek op weg naar de gelijkmaker, maar zijn kans ging niet voorbij een sterke Belin.

In het slotkwartier viel het definitieve verdict. Van De Geuchte en Pollet maakten er in een tijdspanne van tien minuten 1-2 van. In tussentijd moest Kevin Taelemans al vroegtijdig gaan douchen met twee gele kaarten. Overijse maakte nadien niets meer klaar en voetbalt volgend seizoen een reeksje lager. Bij Dikkelvenne was de opluchting groot en vierde de redding met veel bier. Voor bezoekend trainer Tom De Cock was er een dubbel gevoel, want enkele seizoenen geleden bracht hij Tempo Overijse naar de tweede amateurklasse. “Ik vind het vreselijk voor Tempo Overijse en voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Interimcoach Donald Meeus heeft er alles aan gedaan om de ploeg te redden. Ook voor voorzitter Vercarre zal dit een zware klap zijn. Voor Dikkelvenne is het gelukkig goed afgelopen”, besluit De Cock.

Tempo Overijse : Belin, Verdoodt, Sarkic, Kevin Taelemans, Vander Elst (81′ Deflem), Borahsasar, Claes, Jens Heyvaert, Delorge (86′ Waite), Tom Taelemans, Coquelle (81′ Niels Heyvaert)

Dikkelvenne: Steelant , Pollet, Balaj, Neve, Callebaut (63′ Delaruelle), Van Eecke, Van De Geuchte, Panneel (85′ Yuseinov), De Graeve, Belmans, Martens (63′ Nyoni)

Doelpunten: 52′ Borahsasar (1-0), 69′ Van de Geuchte (1-1), 79′ Pollet (1-2)

Geel: Van de Geughte, Van Eecke

Rood: Kevin Taelemans (2x Geel)