TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Tempo blijft weer steken op gelijkspel

Tempo Overijse en RC Harelbeke hielden elkaar zaterdagavond in bedwang. De wedstrijd eindigde op 0-0, ondanks een verschroeiende start van de thuisploeg.

Binnen de eerste vijf minuten had Overijse al twee open kansen de nek omgewrongen. Zowel Hermans als Borahsasar zagen hun poging in extremis nog van de lijn gekeerd. Overijse bleef in die eerste fase van de wedstrijd met plankgas spelen en Harelbeke kwam opnieuw goed weg toen een derde kans van Borahsasar tegen de dwarslat ketste. Harelbeke kreunde onder al het geweld, maar forceerde toch nog een hoekschop. De reactie van Descheemaeker werd uiteindelijk in corner verlengd door de defensie.

Nog voor het kwartier was het opnieuw rood alarm aan de overkant. Bjorn Vander Elst stormde doorheen een kluwen van verdedigers en zette perfect voor richting tweede paal, waar Claes paraat stond. Zijn schot was echter veel te zwak om doelman Degrendel te verontrusten. Harelbeke probeerde uit de wurggreep van Overijse te geraken en klom zelfs ei zo na op voorsprong. Laurens Vandenheede mikte echter onbegrijpelijk over het doelhout van Belin.

Overijse had meteen een antwoord klaar met een nieuwe kans van Claes, maar Degrendel had een knappe redding in huis. Onderweg had Borahsasar al wel gescoord met het hoofd, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de blessuretijd van die eerste helft liet ook Belin zijn kunnen nog eens zien. De jonge doelman ging net op tijd plat voor een hard schot van Dejonghe, dat uiteindelijk in hoekschop verdween.

Wie op een attractief vervolg rekende in de tweede helft, kwam echter bedrogen uit. Het technisch verfijnde spektakel moest plaatsruimen voor gevechtsvoetbal. De beste kansen werden pas in het slotkwartier genoteerd. Het was Claes die voor Overijse zijn kans over het doel zag verdwijnen. In de slotminuut ging Harelbeke nog bijna lopen met de zege, maar Dejonghe geraakte niet voorbij Belin. Voor Overijse is dit resultaat zorgwekkend, de deur naar de derde amateurklasse staat nu wagenwijd open.

Tempo Overijse : Belin, Sarkic, Kevin Taelemans, Niels Heyvaert (71′ Jens Heyvaert), Vander Elst (83′ Ndione), Borahsasar, Claes, Delorge, Hermans, Tom Taelemans, Coquelle

RC Harelbeke: Degrendel, Soenens, Dejonghe, Notebaert (86′ Vlieghe), Vandenheede (65′ Selmani), Descheemaecker, Meerschman, Doornaert, Vanneste, Cremers, Vandenbroucke

Geel: Sarkic, Soenens, Dejonghe.