TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Gilles Belin: “De bal wilde er weer niet in”

Tempo Overijse was zaterdagavond met veel vertrouwen naar Gent afgezakt. De zege tegen Diegem en het goede voetbal tegen Brakel deden het beste verhopen. De Druivenjongens kwamen echter van een kale reis terug en staan weer dichter bij de degradatie dan bij het behoud.

“We hebben inderdaad opnieuw verloren”, zucht doelman Gilles Belin. “De bal wou er gewoon opnieuw niet en dat is zeer jammer. Het was een gelijkopgaande wedstrijd met veel kansen aan beide kanten. Bij Gent ging er eentje in, onze kansen werden niet afgewerkt. Al hadden we wel vroeg op voorsprong kunnen komen. Een doelpunt van Hakim werd afgekeurd voor buitenspel. Ik stond daar te ver van af en heb ook niet kunnen zien of dat terecht was. Op basis van de wedstrijd en de kansen die we gehad hebben, denk ik toch dat we een puntje verdienden. Maar daar kopen we nu dus niets mee. We blijven achter met lege handen en staan weer in de gevarenzone. Het zal nog een moeilijke strijd worden tot de laatste speeldag.”

“Toch mogen we niet panikeren. We hebben opnieuw een goede wedstrijd gespeeld, hebben kansen ge-creëerd en de hele ploeg toonde de wil om te winnen. Wij willen Overijse absoluut in tweede amateurklasse houden en daar gaan we echt alles aan doen. Er zijn nog drie finales en daar moeten we er zeker twee wedstrijden van winnen, als het kan alle drie. Zaterdag moeten we weer goed georganiseerd spelen en vanuit de opbouw proberen te scoren. Die kansen moeten er tegen Harelbeke gewoon ingaan.”

De jonge doelman heeft sinds Diegem opnieuw het vertrouwen gekregen en stelt niet teleur. Op Gent deed Belin een paar belangrijke reddingen. “Ik probeer iedere week mijn best te doen en de ploeg te helpen. Ik krijg heel veel vertrouwen van Donald Meeus. Normaal gezien blijf ik ook de drie resterende wedstrijden onder de lat staan. Waar ik volgend seizoen zal spelen, is nog geen uitgemaakte zaak. Ik heb de ambitie om eerste doelman te worden. Het is niet zeker of dat bij Overijse zal zijn. De gesprekken daarover moeten nog plaatsvinden, maar op dit ogenblik liggen alle opties nog open. Laten we er eerst voor zorgen dat Overijse in de tweede amateurklasse kan blijven en dan zien we later wel.”