TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Overijse schiet niet veel op met puntje

Het degradatieduel tussen Tempo Overijse en Olsa Brakel heeft geen winnaar opgeleverd. De partij eindigde op een 1-1-gelijkspel en daarbij schieten beide ploegen dus niets mee op. Overijse had de beste kansen, maar verzaakte opnieuw om een voorsprong verder uit te diepen.

In een genietbare eerste helft was de eerste kans voor de bezoekers. Hebbelinck probeerde het van ver, maar zijn schot bracht doelman Belin niet in verlegenheid. Overijse nam meteen over en zette de bezoekers onder druk. Vander Elst lepelde de bal met een knappe actie over de verdediging, Geenens was net op tijd teruggekeerd om Borahsasar het scoren te beletten. Voor het kwartier werd een schot van Delorge door Van Den Bossche afgeblokt in de zestien. De thuisploeg appelleerde voor handspel en werd daarin ook gevolgd door de grensrechter. Borahsasar eiste de strafschop op, maar mistte de unieke kans om op voorsprong te komen. Doelman De Prez redde de elfmeter knap. De thuisploeg bleef aandringen en bracht bij momenten mooi voetbal op de mat. Overijse werd echter niet beloond voor haar aanvalsdrift. Borahsasar kreeg tot tweemaal toe het leer van dichtbij niet tegen de netten. De bezoekers konden daar maar bitter weinig tegen overzetten. Voor de rust konden we geen enkele noemenswaardige kans van Brakel noteren.

Na de koffie bleef Overijse de bezoekers onder druk zetten en kwam Brakel meer en meer in gevaar. Een voorzet van Vander Elst werd voor de neus van Borahsasar weggebokst door De Prez. Dat was maar uitstel van executie, want na 10 minuten in de tweede helft kwam het doelpunt er toch. Na een knappe combinatie met Jens Heyvaert tikte Vander Elst de 1-0 door de benen van De Prez tegen de netten. De veer leek gebroken bij de bezoekers, maar Overijse liet het na de doodsteek te geven. Borahsasar trapt naast, een kopbal van Kevin Taelemans ging over.

Bij een zeldzame aanval van de bezoekers was het wel meteen prijs. Een ongedekte Haezebroeck tikte een voorzet van Geenens simpel binnen aan de tweede paal. Overijse reageerde meteen met een rush op links van de ingevallen Ndione. Zijn schot belandde op de paal en in de herneming trof Claes de kruising. In de slotminuut schreeuwde gans Brakel nog om een strafschop na vermeend hands van Delorge. Scheidsrechter Krieken gaf echter geen krimp.

Tempo Overijse: Belin, Tom Taelemans, Sarkic, Kevin Taelemans, Hermans, Coquelle, Delorge, Jens Heyvaert (78’ Niels Heyvaert), Vander Elst (75’ Ndione), Claes, Borahsasar

Olsa Brakel: De Prez, Ringoot, Pauwels, Kabanda, Haezebroeck, Lkoutbi, Geenens, De Haspe, Van Den Bossche (63’ Van Den Berghe), Delie, Hebbelinck

Doelpunten: 55’ Vander Elst (1-0), 77’ Haezebroeck (1-1)

Geel: Kevin Taelemans, Van Den Bossche, Haezebroeck, Ringoot