TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Tempo pakt volle buit in Diegem

De derby Diegem – Overijse, nochtans niet vaak betwist het laatste decennium, is er altijd eentje op het scherpst van de snee. We zijn nagenoeg buren en dan wil je toch altijd de beste zijn. In de heenwedstrijd slikte Tempo een zuur tegendoelpunt in de slotminuut, waarna de miserie begon en Overijse meer diepte- dan hoogtepunten kende. Het resultaat is gekend: We zakten weg tot een rechtstreekse degradatie plek. Vorige week tegen Menen had de kentering er moeten komen, maar een niet gefloten strafschop en pech in de afwerking stelde die even uit. Dan maar op Diegem, al is dat altijd tricky. Zeker na hun knappe remonte na de winterstop.

De geplande ministage op zondag werd aan de Woluwelaan op hoongelach onthaald. Het zette onze ploeg echter wel op scherp en toonde nog eens de gedrevenheid die onze interim-coaches Donald en Dimitri hebben om de club in de tweede amateurklasse te houden.

Het gezellige stadion aan de Woluwelaan baadde in de zon en heel wat toeschouwers wilden deze burenstrijd voor geen geld missen. Overijse begon de wedstrijd met de beste bedoelingen, al was het spel toch nog iets te rommelig. Een paar hoekschoppen en vrije trappen leverden niets op. Een schot van Delorge ging nipt naast, en een poging van Claes werd nipt afgeblokt. Diegem, opvallend zwak voor de dag komend, kon daar niet veel tegenover zetten. Buiten dat ene schot van Egerickx dan dat hoog over ging.

Even later moest de onfortuinlijke Egerickx naar de kant. De spits geraakte geblesseerd nadat hij door Kevin Taelemans in de rug werd aangelopen. “Ik wilde hoog druk zetten en anticipeerde om hem te beletten naar binnen te draaien. Daardoor raakte ik hem in zijn dij. Een duel zoals er wel vaak zijn in een wedstrijd, maar ik had zeker niet de intentie om hem te kwetsen”, reageerde Taelemans achteraf. Bepalend of niet voor het verdere verloop van de partij? We zullen het nooit weten zeker?

Feit is dat Overijse er niet in slaagde snel op voorsprong te komen en wat gas moest terugnemen. Een verre inworp van Denayer werd in de grote rechthoek gedropt. Bij het ontzetten raakte de bal de arm van Jens Heyvaert. De grensrechter reageerde niet. De scheidsrechter, die in de rug van Jens stond, wel en wees naar de stip. Bij een gelijkaardige situatie vorige week tegen Menen kreeg Tempo die strafschop niet. Soit, we schreeuwden toen met z’n allen dat het een schande was, dan zal deze ook wel terecht zijn zeker. Jacobs mistte niet en bracht Diegem, ietwat tegen het spel in, op voorsprong. Bij Overijse begonnen de demonen alweer op te spelen en vreesde men opnieuw voor een nederlaag. Het leek Diegem even vleugels te geven, Denayer vond Vyncke die gelukkig te zwak besloot.

Overijse rechtte de rug en zorgde nog voor de rust voor de verdiende gelijkmaker. Een aanval uit het boekje. Belin bracht de bal opnieuw in het spel en na drie tussenstations lobde Claes een te stille terug kopbal van Jacobs over doelman Michiels tegen de netten.

Het vertrouwen groeide na de rust zienderogen bij Overijse. Na zeven minuten voetbalde het een mooie aanval bij elkaar. Claes vond vanop de achterlijn maatje Borahsasar die in één tijd op doel knalde. Ex-Tempo Vanderelst gooide zich echter met een duikvlucht in de lijn van het schot en voorkwam zo een gemaakt doelpunt. De scheidsrechter had echter hands gezien en legde de bal op de stip. Eerlijk? Tientallen keren hebben we de videobeelden bekeken, we kunnen het er niet op uitmaken. Laten we het er hier dan ook maar bij houden dat de scheidsrechter het bij het rechte eind had. En dan is de uitsluiting van Vanderelst een logisch gevolg. Jens Heyvaert kon de unieke kans om op voorsprong te komen niet benutten. Zijn elfmeter werd gestopt door Michiels.

Overijse profiteerde wel van het numerieke voordeel en ging voluit op zoek naar de broodnodige overwinning. Tussendoor redde Belin wel nog een schot van Dieter Charlier. Daarna was het al Overijse wat de klok sloeg. Hakim vond zijn moment gekomen en net zoals in de heenwedstrijd etaleerde onze spits ook nu weer zijn talent. Hij liep op rechts alles wat groen was voorbij en werkte met een laag schot af. Overijse voor het eerst in weken nog eens op voorsprong. De voorsprong vasthouden was dan ook de opdracht. Panikeren op die lange ballen naar Jacobs deed onze verdediging niet. Alle gevaar werd netjes geneutraliseerd. Michiels had nog een superreflex in huis om te beletten dat Andries zijn tweede van de namiddag zou scoren. Vijf minuten voor het einde nam Bjokke Vander Elst wel alle twijfels weg en volgde een zucht van opluchting die tot in Overijse voelbaar was.

Drie gouden punten waren binnen en Tempo maakt de degradatiestrijd weer een stuk spannender. We klimmen een plaatsje en met de komst van Brakel komend weekend zit ook het vertrouwen weer goed. De ploeg heeft er 90 minuten voor geknokt en dus hebben we er het volle vertrouwen in dat het nog goed komt. #WIJzijnTEMPO !

Diegem: Michiels, Vyncke, Vanderelst, Jacobs, Mertens, Blanckaert (85′ Bautmans), Matuta, Denayer, Benlouafi, Charlier en Egerickx (20′ Barkellil, 72′ Spaey)

Overijse: Belin, Sarkic, Claes, K. Taelemans, J. Heyvaert (72′ N. Heyvaert), Delorge, Hermans, T. Taelemans (Verdoodt), Coquelle, Vander Elst (89′ Ndione) en Borahsasar

Doelpunten: 36′ Jacobs (1-0, pen), 43′ Claes (1-1), 61′ Borahsasar (1-2) en 85′ Vander Elst (1-3).

Geel: Taelemans, Charlier, Blanckaert, Vander Elst en Claes

Rood: 51′ Vanderelst

Gelijkmaker Andries Claes

1-2 Hakim Borahsasar

Uitgebreid videoverslag

Foto’s van de wedstrijd

[srizonfbalbum id=15]