TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Vander Elst: “Tijd dat we nu echt opstaan !”

Het is vanavond alles of niets voor Tempo Overijse. Met minder dan de drie punten kan men niet tevreden zijn. De trainerswissel moet opnieuw een wake-up call zijn voor de spelersgroep die er dit seizoen nog niet veel van bakte. Dat beseft ook aanvaller Bjorn Vander Elst. “Het wordt tijd dat we nu echt opstaan.”

“Het was wel weer een bewogen week. Maandagavond werden we ingelicht dat de samenwerking met Chris Janssens stopte. Maar eerlijk ? Het lag zeker niet aan hem. Wij hebben als spelers ook een grote verantwoordelijkheid in de slechte resultaten. Te veel spelers, waaronder ook ikzelf, presteerden dit seizoen onder niveau. Maar nu wordt het wel tijd om op te staan. De voorzitter heeft ook nog eens de groep toegesproken en gevraagd of we het wel nog zien zitten. Daarop heeft iedereen laten weten er nog 100 % in te geloven en dat we er nog voluit voor willen gaan. We hebben deze week pittig getraind en dat zou zich nu ook eens mogen doorzetten in het weekend.”

“Er zijn nog 21 punten te verdienen, dus echt nerveus worden moeten we niet doen. Maar we beginnen best met vanavond al te winnen. Die overwinning is broodnodig, ook met het oog op de komende wedstrijden. Volgende week is er immers de derby op Diegem en met een overwinning op zak ga je daar toch met het nodige vertrouwen naar toe. Eerst is er dus die wedstrijd van vanavond tegen Menen die we best toch niet onderschatten. Er zit daar heel veel ervaring in de ploeg en dat hebben we ook in de heenwedstrijd gezien. We speelden er toen 3-3-gelijk, maar eigenlijk verdienden we daar meer.”

“We moeten de wedstrijd vanavond goed starten en de tegenstander meteen bij de keel grijpen om dan proberen dat eerste doelpuntje te maken. We mogen niet twijfelen aan ons spel en vooral vooruit voetballen. Verliezen is geen optie, vanavond moeten we gewoon winnen !”