TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

DuiveltjestoernooiToernooien

Kim Gevaert op de sofa met Aster

Voetbalclub Tempo Overijse organiseert op donderdag 7 maart in het fraaie auditorium van Hotel Dolce in Terhulpen een feestelijke sportavond. Nadat eerder reeds was bekendgemaakt dat bondscoach Roberto Martinez zal aanwezig zijn om zijn visie over het jeugdsportbeleid op voetbal niveau toe te lichten, willen we toch nog graag een andere vermaarde Belgische topsporter in de spotlight plaatsen. VRT – sportanker Aster Nzeyimana zal niemand minder dan de voormalige sprintkoningin Kim Gevaert op de sofa uitnodigen voor een interview.

In de vragenlijst duiken is nu iets te voorbarig maar alleszins zullen ze het ook hebben over de zakelijke kant van haar sportcarrière waarop ze met tevredenheid kan terugblikken. Samen met Olivia Borlée, Hanna Mariën en Elodie Ouedraogo schreef Kim Gevaert alvast Belgische sportgeschiedenis in 2008 door de zilveren medaille te behalen met 4 x 100 aflossingsploeg in het Chinese Beijing. Nadien mochten ze zelf een gouden medaille in ontvangst nemen door de dopingperikelen rond het Russische team. Acht jaar na datum werd het staal van de Russische atlete Joelia Tsjermosjanskaja positief bevonden wat tot een diskwalificatie van de Russische 4 x 100 meter ploeg leidde. Zo behaalden de vier Belgische meisjes alsnog een gouden olympische medaille. 
Maar Kim Gevaert heeft naast haar collectieve prestaties met de aflossingsploeg ook een heel ruim palmares aan individuele overwinningen en medailles bij mekaar gelopen. De man die mee aan dat individuele en collectieve succes gesleuteld heeft, behoort beslist tot de topcoaches in de Belgische atletiekwereld.
Rudi Diels is zijn naam en ook hij tekent present op de sportavond die in het teken staat van “Sport & Business – The Generation Next”.
Rudi zelf is nog steeds actief met diverse atleten om ze door zijn aanpak en coaching naar betere prestaties te stuwen.
Hoe hij dit probeert te realiseren met de atleet zal hij nader toelichten in de uitzetting op donderdag 7 maart.
Maar zijn er nog andere blikvangers die avond? 
Eric Vanderhoeven (Tempo Overijse): “De organisatie van een sportavond is er gekomen na een brainstorm in de aanloop naar de 20ste editie van het Internationaal Duiveltjestoernooi (categorie U8 & U9) die voetbalclub TEMPO OVERIJSE organiseert tijdens het weekend van 11 en 12 mei. Vermits het een feesteditie betreft, hebben we samen met Steven Allcock de schouders gezet om op donderdag 7 maart een feestelijke sportavond te organiseren met een uitgelezen gezelschap aan sprekers uit de sport- en bedrijfswereld.
Als organisatiecomité zijn we dan ook trots dat ondermeer bondscoach Roberto Martinez en Kim Gevaert samen met haar toenmalige coach Rudi Diels aanwezig zullen zijn. Maar toch willen we graag ook wijzen op de voordracht van professor fiscaal recht Michel Maus die een idee rond tax shelter in de (jeugd)sport onder de loep zal nemen. Dit innoverend idee zou een belangrijke katalysator kunnen zijn in de uitbouw van het jeugdsport beleid in België en misschien een ideaal moment om dit op de politieke en sportieve kalender te plaatsen.”
De inschrijvingen voor deze avond zijn nog niet afgesloten en het definitief programma van de avond ziet er als volgt uit:
  • 19:00: Welkomstdrink met fingerfood
  • 19:30: Verwelkoming door Pieter Allaerts (Hotel Dolce La Hulpe) & Eric Vanderhoeven (Tempo Overijse)
  • 19:45: Davy Van Kerkhoven (Sport Vlaanderen) – Sport op het Werk
  • 20:00: Joost Dejaeger (Deloitte Business Sports Group) – socio-economische impact van Pro League op Belgische economie
  • 20:15: Rudi Diels & Kim Gevaert – Ervaringen en inzichten rond topsport
  • 20:35: Professor Michel Maus – Implementatie van Tax Shelter in jeugdsportbeleid
  • 21:00: Roberto Martinez – Visie rond jeugdopleiding en sportbeleving – zie https://youtu.be/wYPBEOFqdLY
  • 21:30: Netwerkmoment met mogelijkheid tot nakaarten bij een drankje met fingerfood      
De sportavond ‘Sports & Business – The Generation Next’  wordt samen uitgewerkt met studenten aan het departement Sportmanagement van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) 
Hieronder alvast de praktische gegevens en modaliteiten. 

Locatie: Dolce Hotel & Resort – Brusselsesteenweg 135 – 1310 Terhulpen
Toegangsprijs: €35 (inbegrepen : 2 drankbonnetjes voor netwerkreceptie achteraf)
Groepskorting (10 personen): €300

Meer informatie en inschrijvingen kan via de volgende link: http://www.tempo-overijse.be/inschrijving-sport-business-the-generation-next/