TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Eerste ploeg verliest levensbelangrijke wedstrijd

Het duel Westhoek stond volledig in het teken van actie redding voor beide teams. Het degradatiespook loerde mee achter de schouders van de tribune en dat zorgde voor een loom eerste halfuur.

Overijse verloor als eerste de zelfbeheersing en ging nog voor het halfuur tweemaal defensief zwaar in de fout. Eerst werd Ternier vanop rechts de diepte ingestuurd. De thuisverdediging stond erbij en keek hoe de bezoekende kapitein koelbloedig de bal onder De Boodt binnenlegde. Overijse was nog niet bekomen van de opdoffer toen het alweer een doelpunt te slikken kreeg. Ditmaal was het Gantois die met een strak schot voor de 0-2 tekende. De thuisploeg probeerde zich te hergroeperen. Vander Elst zette voor vanop rechts en de ingevallen Ndione kopte de voorzet tegen de lat. Vijf minuten later was het toch prijs toen Borahsasar een aarzeling in de verdediging afstrafte. Overijse ging echter meteen terug van het juiste pad af toen Kevin Taelemans luttele minuten later tegen een tweede geel karton aanliep. Het derde doelpunt van invaller Mandi was een juiste weerspiegeling van de onmetelijke zwakte van Overijse.

Tempo Overijse : De Boodt, Coquelle (46′ Waite), Kevin Taelemans, Niels Heyvaert, Vander Elst (78′ Verdoodt), Tom Taelemens, Deflem (40′ Ndione), Borahsasar, Jens Heyvaert, Delorge, Hermans

KVK Westhoek: Londot, Robaeys, Embrechts, Ternier (90′ Vangheluwe), Vandermarliere, Nzumbi, Gantois (70′ El Hajji), Sucaet, Petitpretz, De Loof, Loisel (76′ Mandi)

Doelpunten: 27′ Ternier (0-1), 30′ Gantois (0-2), 66′ Borahsasar (1-2), 79′ Sahuke Mandi (1-3)

Geel: Borahsasar, Kevin Taelemans, Waite, Vander Elst, Nzumbi

Rood: Kevin Taelemans (2x geel) (DHH)