TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Chris Janssens: “Veel te laks verdedigd”

De derby tegen Wijgmaal was een echt spektakelstuk waarin Tempo Overijse uiteindelijk het onderspit moest delven. De Druivenjongens kwamen nochtans tweemaal op voorsprong, maar gaven in vijf dolle minuten alles weer te gemakkelijk uit handen. Binnen de spelersgroep liepen de frustraties nog tijdens de wedstrijd hoog op en er vielen na de partij een paar harde harde woorden. Volgens Chris Janssens hoort dat er nu eenmaal bij.

“Ach, ik til daar niet zo zwaar aan”, zegt Janssens. “Het is normaal dat in het heetst van de strijd al eens wat dingen gezegd worden. Dat wordt soms wel wat overdreven, maar dat vind ik niet erg. Dat is een teken dat ze ermee bezig zijn.”

“Ik denk wel dat de zege van Wijgmaal verdiend is, al waren we er op een bepaald moment zelf dichtbij. We kwamen tweemaal op voorsprong, maar daarna zag je toch dat we tekortkomen op vlak van duelkracht en fysiek vermogen. Wijgmaal won tachtig procent van de duels. Wij stonden ook veel te slap te verdedigen.”

“Er stonden zondag ook een paar jongeren in de ploeg, maar eigenlijk kan je die gasten niets verwijten. Verdoodt deed het niet slecht in de verdediging, maar miste toch een beetje coaching van de meer ervaren spelers. Na de rust bracht ik met Sibille en Ndione nog twee jonge spelers in en dat gaf de ploeg toch een boost. Ndione scoorde dan nog een wereldgoal en we klommen weer op voorsprong. Maar het geklungel nadien was niet om aan te zien. Dat heb ik in heel mijn carrière nog niet gezien, hoe slap wij stonden te verdedigen.”

staat nog wel negende in de rangschikking, maar de voorsprong op rechtstreekse degradatie bedraagt maar twee punten. “Gek hé, tussen plaats zes en zestien zijn het maar vijf punten verschil. Het kan voor al die ploegen dus nog alle kanten uit. Dat betekent dat alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Wij bekampen de komende vijf wedstrijden allemaal concurrenten, daarin moeten we dus zeker tien punten pakken. Eigenlijk moeten we niet naar anderen kijken en gewoon proberen om elke wedstrijd te winnen. Te beginnen met de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Westhoek. Het goede nieuws is wel dat Kevin en Tom Taelemans én Bart Van den Broeck zaterdag opnieuw inzetbaar zullen zijn.”