TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Bart Van den Broeck: “De zege tegen Eppegem heeft ons vertrouwen teruggebracht”

Na de klinkende 4-0-overwinning tegen Eppegem van vorige week, is m’n bij Tempo Overijse opnieuw gebrand op een goed resultaat in Ronse. Na de heenwedstrijd bleef Overijse met een serieuze kater achter, toen het in blessuretijd nog een 2-0 voorsprong weggaf. “Dat zal zondag niet meer gebeuren”, zegt verdediger Bart Van den Broeck.

Van den Broeck had vorige week een groot aandeel in de zege tegen Eppegem. Driemaal forceerde hij de opening op Claes die nadien voor de assists zorgde. “Dat was vooraf ook zo opgelegd. We wisten dat we de flanken en hoeken moesten gebruiken”, zegt Van den Broeck. “Maar belangrijker was misschien wel de mentaliteit die we getoond hebben. We kregen de laatste maanden wel vaker de kritiek dat we geen vechtlust toonden en dat onze mentaliteit een probleem was. Maar zaterdag hebben we toch laten zien dat we er toch nog willen voor gaan en dat we toch nog willen winnen. De zege was er dan ook ééntje puur op mentaliteit. Dat moeten we morgen tegen Ronse ook kunnen brengen, want ook dat is een belangrijke wedstrijd. We trekken in ieder geval met een goed gevoel naar daar. In de heenwedstrijd hebben we al laten zien dat we de betere voetballende ploeg zijn, maar we hebben ons nog in blessuretijd nog laten flikken.”

“De ruime overwinning tegen Eppegem heeft ons heel veel deugd gedaan en heeft ons vertrouwen teruggebracht. Die lijn moeten we morgen en de komende weken kunnen doortrekken. We moeten nu absoluut proberen om uit die degradatiezone te geraken en ons klassement veilig stellen. Met een paar zeges op een rij moet dat zeker lukken. Er is wat twijfel of de wedstrijd wel zal kunnen doorgaan. Laat ons hopen van wel, want we zitten nu net met een goed gevoel en dat moeten we kunnen vasthouden. Door de sneeuwval hebben we wel niet veel met de bal kunnen trainen afgelopen week. We hebben wel niet stilgezeten en hebben veel gelopen en aan duurtraining gedaan.”