TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Andries Claes: “Wij staan daar niet op onze plaats”

Tempo Overijse behaalde in de derby tegen Eppegem een klinkende 4-0-overwinning. Cijfers die al tijdens de rust op het bord stonden. Overijse speelde een collectief zeer sterke partij waarbij iedereen op een hoog niveau presteerde. Met drie assists en een doelpunt vonden we in de jonge Andries Claes toch de man van de match.

“Ik denk dat het de eerste keer is dat ik drie assists geef in één wedstrijd”, spreekt Claes achteraf opgelucht. “Het doet altijd deugd dat je de drie punten kan pakken na zo’n slechte periode en dat ik daar mijn steentje heb aan kunnen bijdragen. Deze overwinning hadden we ook echt nodig om uit het dipje te geraken waarin we waren beland. Het klinkt misschien als een cliché, maar ik hoop nu echt dat we vertrokken zijn voor een mooie reeks. Het is enkel met overwinningen dat je het vertrouwen opnieuw kunt opbouwen. Je kan blijven praten over tactiek, maar uiteindelijk komt het enkel neer op de mentaliteit die we op het veld tonen. Dat hebben we tegen Eppegem laten zien.”

“We waren echt ongelooflijk gemotiveerd. Al heel de week waren we mekaar aan het oppeppen dat het er boenk op moest zijn. We hebben Eppegem van bij de eerste minuut bij de keel gegrepen. Zij hebben daardoor ook niet echt een kans bij elkaar kunnen voetballen terwijl wij toch de perfecte wedstrijd hebben gespeeld. Dat zij zo zwak voor de dag kwamen, is misschien ook onze verdienste. Dat het bij de rust al 4-0 stond, was mooi meegenomen. In de tweede helft had de score misschien nog kunnen oplopen hadden we de mogelijkheden beter afgewerkt. We bleven ook goed in onze organisatie en het was vooral de betrachting om de voorsprong proberen vast te houden. We moesten absoluut vermijden dat Eppegem toch zou scoren en er zo weer zou in gaan geloven.”

“Deze winst doet enorm veel deugd, maar we zijn er natuurlijk nog niet. We hebben wel een veldslag gewonnen, maar zeker nog niet de oorlog. We gaan zeker hard blijven werken om Tempo uit de onderste regionen weg te krijgen. Want daar staan we zeker niet op onze plaats. Deze ploeg heeft heel wat kwaliteiten en hoort gewoon vooraan in de rangschikking mee te draaien.”