TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Chris Janssens: “Alleen de overwinning telt!”

Het is van moeten vanavond voor Tempo Overijse. De Druivenjongens bengelen achteraan de rangschikking en hebben dringend nood aan een overwinning om het vertrouwen terug te winnen, maar vooral om uit het diepe dal te klimmen. Het kind van de rekening moet Eppegem worden, maar zoals in de heenronde al bleek, zal dat geen makkelijke klus worden.

Onze coach Chris Janssens hoopt dat de spelers het goede werk van op training nu ook verzilveren in de wedstrijd. “Ik heb mijn basiselftal donderdag op scherp gezet, nu is het aan hen. Vanavond telt alleen maar winnen. Hoe is niet belangrijk, maar wie wil winnen, moet uiteraard aanvallen. Toch zullen we niet van minuut één de deur openzetten”; verzekert Janssens.

“We moeten niet meteen willen scoren, want dat krijg je toch niet op bestelling. De wedstrijd goed en geconcentreerd aanvatten, de organisatie houden en van daaruit proberen goed te voetballen. Dan komen die kansen vanzelf en hoop ik dat onze spitsen die zullen afwerken.”

“Ik kan de spelers zeker niets verwijten. Vorige week vond ik ons goed voetballen, maar stootten we op een zeer sterke tegenstander. De spelers werken hard op training en ik vind dat het goed zit met de conditie. Alleen wil het er in de wedstrijd niet uitkomen en dat is wel jammer. Ik heb ook geen idee waar het aan ligt. Misschien ben ik wel te veeleisend ofzo. Toch hoor ik niemand klagen en is iedereen supergemotiveerd op training.”

Wat als het vanavond toch weer fout loopt? “Och, daar wil ik nog niet aan denken. Drie op 21 is natuurlijk niet goed en dat had niemand en zelfs ik niet verwacht. Maar als het resultaat uitblijft, begint iedereen te twijfelen en wordt er natuurlijk altijd in de richting van de trainer gekeken. We hadden voor de winterstop zeker twee wedstrijden kunnen winnen en op Dikkelvenne waren we goed. Vorige week was er dan het veel sterkere Winkel Sport.”

“Jammer dat we Kevin Taelemans nog een aantal weken moeten wissen, want met of zonder hem is een groot verschil.”