TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Hakim Borahsasar
Eerste PloegWedstrijdverslagen

Eerste ploeg verliest van Petegem

Sparta Petegem blijft zich handhaven bij de toppers in de rangschikking na een 0-2 zege op het veld van Overijse. De thuisploeg bakte er zaterdagavond nog maar eens niets van. Tempo domineerde de wedstrijd wel, maar pakte opnieuw een dom doelpunt dat het verlies inleidde.

Petegem was duidelijk naar Overijse afgezakt om vooral niet te verliezen. Het speelde de hele tijd gesloten en gaf zeer weinig ruimte weg. Overijse moest zich in de eerste helft tevreden stellen met twee kansen. De eerste kwam er pas na een halfuur voetballen toen Borahsasar zijn schot nipt naast de paal zag verdwijnen. De volgende mogelijkheid kwam er na een prima voorzet van Van den Broeck, maar Andries Claes kwam luttele centimeters te kort om de bal richting doel te koppen.

De bezoekers maakten het doelman Belin niet echt moeilijk en wachten geduldig op dat ene foutje bij de thuisploeg. En die gruwelijke blunder kwam er ook toen Van den Broeck op een lullige manier de bal wilde terugspelen naar zijn doelman Belin. Davy Joye bedankte voor het cadeau in kerstverpakking en legde de 0-1 loepzuiver binnen.

Het wankele zelfvertrouwen van de thuisploeg stortte hierna volledig in, waardoor de match helemaal verwaterde. Alleen Borahsasar en invaller Vander Elst probeerden het nog, maar hun poging verdween in de koude winternacht. Petegem zette in de slotseconden nog eens de puntjes op de i met de 0-2 via Vanborm.

Tempo Overijse: Belin, Van den Broeck (72’ Waite), Kevin Taelemans (38’ Jens Heyvaert) , Niels Heyvaert, Deflem (76’ Vander Elst), Borahsasar, Claes, Delorge, Hermans, Tom Taelemans, Coquelle

Sparta Petegem: Vandenbossche, Timmerman, De Wulf, Joye (66’ Crispeyn), Vercauteren (83’ Verheughe), Van Steenkiste, Weytens, Willemyns (72’ Denoulet), Blancke, De Coninck, Vanborm

Doelpunten: 56’ Joye (0-1) , 90’ Vanborm (0-2)

Geel: Belin, Van den Broeck

Foto’s Wedstrijd

[srizonfbalbum id=8]