TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

"Eigenlijk was het zo slecht nog niet"
Eerste PloegInterviews

Delorge: “Moeten misschien iets realistischer voetballen”

Tempo Overijse bleef zondagnamiddag opnieuw met een serieuze kater achter na het 0-2-verlies tegen RC Gent. Overijse had nochtans genoeg kansen om het laken naar zich toe te trekken, maar zoals wel vaker dit seizoen kreeg Tempo het deksel op de neus. Kapitein Dimitri Delorge vond nochtans dat Overijse niet slecht voor de dag kwam.

“We waren zeventig minuten baas en hebben de tegenstander weggedrukt, maar zoals wel vaker dit seizoen bekopen we dat in het laatste halfuur”, stelt kapitein Delorge vast.

“We begonnen sterk aan de partij en kregen het eerste halfuur echt wel goede kansen om de score te openen. Hakim plaatste een vrije trap op de paal en even later miste hij twee kansen die hij normaal nooit mist. Dat is pech en zijn zaken die kunnen voorvallen. Op dat moment hadden we echt wel het geloof dat het doelpunt wel zou vallen en een overwinning mogelijk was. Maar dan krijg je weer een tegendoelpunt via de omschakeling na een vrije trap van ons notabene. Of het doelpunt volgt uit een buitenspel, laat ik nog in het midden. Feit is dat we daar toch attenter moeten zijn en de afspraken die gemaakt zijn in zo een situaties moeten nakomen.”

We waren zeventig minuten baas en hebben de tegenstander weggedrukt

“Tijdens de rust waren we er ook van overtuigd dat we dat nog konden rechtzetten. Maar opnieuw wilde de bal er niet in en begonnen we toch het geloof in een goede afloop te verliezen. De laatste pas was niet meer goed, we maakten foute keuzes en wilden het te vaak te mooi doen. Het tweede doelpunt komt er dan nog na een misverstand en toen zakte de moed ons blijkbaar helemaal in de schoenen. Het valt echt op dat we een uur echt alles kunnen geven om opzoek te gaan naar een doelpunt, maar dat ons dat indien we niet scoren zuur opbreekt. Ploegen zoals RC Gent wachten op dat moment en profiteren zo volop. Misschien moeten wij echt leren om realistischer te gaan voetballen en niet altijd mooi voetbal willen brengen.”

“Tegen Diegem en Brakel speelden we geen goede partij, maar ik denk dat ons deze keer niets te verwijten viel. De beleving was er de eerste zeventig minuten zeker en vast. Komen we op voorsprong dan winnen we die partij misschien wel.”