TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

HAKIM BORAHSASAR ZIT VAST TUSSEN BRIAN VERCRUYSSE (L) EN STEF DE BACKER (R)
Wedstrijdverslagen

Tempo verliest thuis van Gent

Tempo Overijse is er opnieuw niet in geslaagd om punten te pakken. Het verloor op lullige wijze met 0-2 van RC Gent, meteen de tweede nederlaag op rij voor onze nieuwe coach Chris Janssens.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar via Steve Bael die op het kwartier al door een statige verdediging wandelde. De aanvaller besloot echter tegen Dries De Boodt. Overijse hernam in de omschakeling en stond meteen voor doelman Frans met een vrije trap van Borahsasar die tegen de paal besloot. Het was het startsein van een doldwaas kwartier waarbij diezelfde Borahsasar nog tot driemaal toe de kans liet liggen om zijn team op voorsprong te brengen.

RC Gent bleef in zijn egelstelling zitten en wachtte geduldig op foutjes bij de thuisploeg.En die foutjes kwamen er wel degelijk. Eerst werd een kans van Elewaut door De Boodt in hoekschop verwerkt. Even later was het wel prijs toen Kyeremeh tot zijn eigen verbazing alleen op doel mocht lopen. Niemand legde de bezoeker iets in de weg en de 0-1 was een feit. Er was wel een buitenspelgeurtje aan de spelfase, maar de defensie liet rustig begaan. Tussendoor had Overijse nog maar eens een kans verkwanseld toen een bal van Jitse Hermans van de lijn werd gekeerd door Kevin Frans. De thuisploeg kwam met veel moed uit de kleedkamer, maar bleef monddood voor doel. Sarkic en Bjorn Vander Elst lieten de kansen echter onbenut.
In het slotkwartier viel de beslissing in deze match waarbij Overijse te weinig bezieling toonde. Niels Elewaut profiteerde veel te gemakkelijk van een misverstand tussen Vander Elst en Delorge. Invaller Jorgo Waeghe was wel attent gevolgd en vloerde doelman De Boodt voor de tweede maal.

RC Gent pakt meteen zes op zes en kan door de dubbele zege opnieuw naar boven kijken. In het Begijnhofstadion voelen ze de bui al hangen en moet er dringend punten gepakt worden. Coach Chris Janssens heeft al geen tijd meer om zich in te leven in het roodwitte huishouden.

Tempo Overijse: De Boodt, Sarkic, Niels Heyvaert (64′ Waite), Vander Elst (83′ Vander Elst), Borahsasar, Claes, Jens Heyvaert (74′ Ngangué), Delorge, Hermans, Taelemans, Coquelle

RC Gent: Frans, Vercruysse, Davies, Jabar Zada (87′ De Bruyker), Bael (77′ Bael), Elewaut (90′ Michiels), Caryn, De Backer, De Langhe, Beshliaha, Kyeremeh

Doelpunten: 38′ Kyeremeh (0-1), 79′ Waeghe (0-2)

Geel: Beshliaha, Delorge, Sarkic

Videoverslag