TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Duiveltjestoernooi

Buitenlandse toppers bevestigen deelname aan feesteditie Duiveltjestoernooi

Het lijkt dan wel nog veraf, maar binnen iets minder dan 6 maanden zal de site van het Begijnhofstadion van Tempo Overijse wordt omgedoopt tot het walhalla van het jeugdvoetbal in de leeftijdscategorie U8 en U9. Tijdens het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 mei zal immers de 20ste editie van het DOLCE Internationaal Duiveltjestoernooi plaatsvinden. Vanuit het organisatiecomité wordt reeds ijverig gewerkt aan de de voorbereidingen van deze feestelijke editie en als algemeen verantwoordelijke licht Eric Vanderhoeven al een tipje van de sluier op.

“Aan het wedstrijd format van het Duiveltjestoernooi zal er in vergelijking met de voorgaande jaren niets wijzigen. Zowel in de voorronde op zaterdag als voor het hoofdtoernooi zullen er bij de categorie U8 en U9 telkens 24 teams deelnemen waardoor er in totaal 96 teams present tekenen. We hebben vanuit de organisatie diverse binnen- en buitenlandse clubs aangeschreven die ooit het Duiveltjestoernooi hebben gewonnen en hen gevraagd om de 20ste verjaardag terug op hun toernooikalender te plaatsen. De reacties bleven niet zonder gevolg want zo zullen bij de U9 zowel Feyenoord Rotterdam (winnaar in 2002 en 2003) als het Duitse Schalke 04 dat won in 2012 en 2014 terugkeren naar Overijse. Ook alle Belgische eliteclubs hebben hun deelname reeds bevestigd. Ook Ajax Amsterdam dat het toernooi dit jaar won, stuurt een team voor de U8 competitie en het Duitse Bayer 04 Leverkusen zal present. Het deelnemersveld uit binnen- en buitenland oogt zowel bij U8 en U9 dan ook erg fraai.”

Om de feesteditie nog meer in de kijker te plaatsen werkt men ondertussen, in samenwerking met hoofdsponsor DOLCE Hotels & Resorts, aan een seminarie dat het jeugdsportbeleid onder de aandacht willen brengen en waarbij het bedrijfsleven ook in een netwerkformule zal betrokken worden. Daarover komen we op korte termijn beslist nog meer melden.

Dat investeren in jeugd met een duidelijk sportbeleid ook vruchten afwerpt, beaamt Roland Breugelmans die in zijn functie als Algemeen Directeur Jeugdopleidingen van KRC Genk dagdagelijks met het jeugdvoetbal te maken heeft. Zijn er ook jongeren vanuit eigen rangen die binnen KRC Genk later doorgroeiden en ooit met hun team in Overijse speelden?

“Beslist wel. Het toernooi van Overijse is een goede barometer voor onze jeugdteams. Aan editie 2000 die wet KRC Genk winnend afsloten nam o.a. Aquino Maurizio deel die prof werd bij KRC en zelfs Europese speelminuten kreeg. Tijdens de editie 2005 was Bryan Heynen aanwezig bij jullie in het U8 team dat het toernooi winnend heeft afgesloten. Momenteel is hij nog steeds actief bij KRC in het eerste elftal dat dit seizoen zeker mag gezien worden. Siebe Schrijvers die één jaar ouder is dan Bryan zal zeker ook bij jullie aan het Duiveltjestoernooi hebben deelgenomen maar niet gewonnen. Deze spelers tonen beslist aan dat het mogelijk is om vanuit de basis van de eigen opleiding door te stoten naar het eerste elftal.” aldus Roland Breugelmans.

FCU O9De vriendschapsbanden tussen FC Utrecht en Tempo Overijse zijn tijdens de jongste edities versterkt en via hun U9 coach Jack Bijsterveld, die binnen FC Utrecht ook verantwoordelijk is voor de onderbouw, noteerden we enkele van hun bevindingen over het Duiveltjestoernooi van Tempo Overijse.

“FC Utrecht doet al 4 jaar op rij mee aan het Duiveltjestoernooi bij de U9. Reden voor ons om ieder jaar terug te keren is de geweldige organisatie. De communicatie van het toernooi is perfect, op tijd en altijd een snelle respons terug. Daarnaast is het deelnemersveld ontzettend sterk waardoor we altijd een goede weerstand hebben, iets wat voor ons de belangrijkste voorwaarde is om deel te nemen aan een toernooi. Ook de faciliteiten op de locatie zijn zeer goed. Eten en drinken is ruim voldoende aanwezig én gezond. Naast het sterke deelnemersveld ben je verzekerd van veel wedstrijden, waardoor spelers veel minuten kunnen maken. Het spelen van enkele training wedstrijden op zaterdag is fijn om even te wennen aan omgeving, tegenstanders en je goed voor te bereiden om de toernooidag met de andere elite teams. Tot slot is de sfeer gedurende de dag fantastisch. Alle velden dichtbij elkaar, een mooie tribune en clubhuis waardoor iedereen alles van dichtbij mee kan maken. Kort en bondig samengevat: voor FC Utrecht U9 is het een hoogtepunt van het jaar waar we met z’n allen nu al weer naar uitkijken. En om de huidige generatie in U8 al met het toernooi vertrouwd te maken, komen we in 2019 ook met het U8 team dat getraind wordt door aan de aftrap. Doel voor dit jaar wordt, na de 5e en 7e plek van de afgelopen 2 edities, een plek bij de eerste 4”, voegt Jack Bijsterveld er als uitsmijter nog aan toe.