TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Jens Heyvaert: “Aan ons om de oplossingen te zoeken”

Na het puntenverlies van vorige week thuis tegen Diegem trekt Overijse zondag naar Brakel. De Oost-Vlamingen kennen een zeer wisselvallig seizoen, maar wisten thuis toch al wat punten af te snoepen van een aantal topploegen. Overijse pakte op verplaatsing nog maar vier punten. Zondag telt dan ook enkel de overwinning, wil men de voeling met de top van de rangschikking niet verliezen. Zonder de geschorste centrale verdediger Tom Taelemans en de geblesseerde Daimy Deflem wordt het al meteen puzzelen voor de nieuwe coach Chris Janssens.

We blikken vooruit met middenvelder Jens Heyvaert, die vorig week zijn plaats in het elftal veroverde ten nadele van zijn broer Niels. “Het was eens iets anders om op die bank te zitten”, zegt Jens Heyvaert. “Ik wil altijd spelen en had het er toch niet makkelijk mee. Het viel me toch redelijk zwaar, maar in het belang van de ploeg heb ik dat goed opgevangen. Ik was geschorst tegen Westhoek en toen won de ploeg overtuigend. Het is dan misschien normaal dat een coach zijn ploeg liever niet wijzigt. Dat ik in balans lig met mijn broer, maakt niets uit en is ook eerder toevallig. Het is niet omdat we in dezelfde ploeg spelen dat daar anders naar gekeken moet worden.”

“Met Brakel treffen we opnieuw een ploeg uit de onderste regionen. Het is dit seizoen inderdaad al meermaals gebleken dat we het daar moeilijker tegen hebben. Dat zal zondag op het kleine kunstgrasveld van Brakel niet anders zijn. Die ploegen trekken meestal een dubbele gordel op en dan is het voor ons moeilijk om daar voetballend door te komen. Vaak blijven dit soort wedstrijden ook lang gesloten. Aan ons dus om daar oplossingen voor te zoeken.”

Na één maand heeft Overijse opnieuw een hoofdcoach die moet proberen om de ploeg aansluiting te laten vinden met de kop. “De eerste indruk is wel goed”, zegt Heyvaert. “Hoe we zondag de wedstrijd zullen aanvatten blijft nog wel een verrassing. Dat zal na de zaterdagtraining wel duidelijk worden”, denkt Jens Heyvaert.